• DOLAR 32.603
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2498.603
  • ...
Sarıçiçek köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Merkez Sarıçiçek köyünde (Tarbasan) “Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (s.a.v)” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Sunuculuğunu Salih Gönül`ün yaptığı etkinlik Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlid-i Şerifin okunmasıyla devam eden programda Burhan Cebba, Ayetullah Atila, Adem Bolluk, Rıdvan Kıyançiçek ve Ömer Alpaya`nın seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Zeki Dinç, Hz Muhammed ve ashabının örnek hayatlarından kesitler anlatarak, dünya ve ahiret mutluluğuna, onun izlerini takip etmekle ulaşılacağını söyledi.

Hz Muhammed`in tüm insanlara tanıtılması için herkesin çaba göstermesi gerektiğini belirten Dinç, onun adalet vasfına dikkat çekti.

İnsanların cehennem azabından korunması, cennete girebilmeleri için Hz Muhammed'in gece gündüz çaba gösterdiğini ifade eden Dinç, “Hz Peygamber Allah`ın dini için çalışmış, zorluklar yaşamıştır. İnsanlığın kurtuluşu için çabalamıştır. Davasını Taif'e götürmüş, orada taşlanmış yine de Allah'ın dinini anlatmaya devam etmiştir. Onun hayatında adalet vardır. Allah için mücadele vardır. Kendi ümmetine feda etme vardır. O, şefkat ve merhamet peygamberidir.” dedi.

Yeryüzünün, ancak Allah resulünün adalet anlayışıyla huzura kavuşacağını dile getiren Dinç, “Eğer Allah ve resulü için çalışırsanız bu ümmet kurtulacak. Yeryüzü hakka ve adalete döndüğü zaman insanlar kurtulacak. Ailelerde huzur ve mutluluk olacak. Eğer Adalet istiyorsak Allah resulünü okuyacağız. Evlatlarımızı onun ahlakına göre yetiştirmemiz lazım. Hz Muhammed`in olduğu Mekke ve Medine bize hep adaleti anlattı. Onun aşkıyla yaşarsak, bir Bilal misali oluruz. Bilal, efendimiz bu dünyadan irtihal ettikten sonra bir daha ezan okuyamadı.  Ne zaman ezan okusa, Eşheddü enne Muhammedu-r Resullullah`a gediğinde boğazı düğümlenir, hıçkırıklara boğulur, ezanı bitiremezdi. Bilal, onun gelişiyle hakkın, adaletin geldiğini ve köleliğin bittiğini biliyordu. Onun gitmesiyle yeryüzüne tekrar köleliğin gelmesine ağlıyordu. Bir insan, Allah ve resulüne iman ettikten sonra köle de olsa o azizdir. Allah ve resulüne iman etmeyen, bütün dünyanın en üst makamlarında da olsa, hür değildi, köledir.” şeklinde konuştu.

Dinç`in konuşmasının sonrasında seslendirilen ilahilerin ardından etkinlik yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir