• DOLAR 32.358
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2324.46
  • ...
Hz Muhammed Avusturya`nın Innsbruck şehrinde anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Peygamber Sevdalıları, Avusturya`nın Innsbruck şehrinde Said-i Nursi Camii'nin düzenlediği bir etkinlikle bir araya geldi.

İnnsbruck şehrinde bulunan farklı kuruluş ve cemiyetlerle beraber, gayrı Müslimler de “Hak ve Adalet Peygamberi Hazreti Muhammed” temalı etkinliğe davet edildi.

Sunuculuğunu Siraceddin Sunca`nın yapmış olduğu program, Abdurrahman Çelik`in okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başladı. Ardından Said-i Nursi Camii Cemiyet Başkanı Ali Zengin açılış konuşmasını yaparak, programa katılanlara teşekkür etti.

Selamlama konuşmasının ardından, Rehber İlahi Grubu sanatçıları Türkçe, Kürtçe ilahiler seslendirdi. Daha sonra Türkçe ve Kürtçe Mevlid-i Şerif okundu.

Okunan Mevlidin ardından, Said-i Nursi Camii Kız İlahi Grubu ezberledikleri hadisi şerifleri resimlerle görselleştirerek bir sunum yaptı.

Minik kızların seslendirdiği ilahilerin ardından, Kasım Tufan`ın seslendirmiş olduğu "Ya Muhammed" adlı şiir, salonda duygu dolu anlar yaşattı.

Programa konuşmacı olarak katılan Avrupa Âlimler Birliği üyesi ilahiyatçı Yahya Abay, Hz Muhammed'in hayatın kesitler aktararak, onun insanlığa örnek ahlakından örnekler verdi.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz Muhammed'in insanlığın kurtuluşu için göstermiş olduğu çabaya dikkat çeken Abay, onun sünnetinin günlük hayatta uygulanması gerektiğini vurguladı.

Abay'ın konuşmasının ardından mikrofona gelen Recep Abay ise Hz Muhammed`e ithafen kaleme alınmış "Merhaba Yar" şiirini okudu.

Okunan şiirin ardından, Kutlu Doğum Siyer Sınavında dereceye girenlerden Harun Çelik, Recep Abay ve Ahmet, Abdullah Subay`a ödülleri verildi.

Ödül törenin ardından Said-i Nursi Camii İmamı Mehmet Nasir Abay`ın yaptığı dua ile Kutlu Doğum Programı son buldu.

Etkinliğin yapıldığı salonun dışında yetimler yararına, Avrupa Yetim-Der tarafından kermeste kuruldu. Kutlu Doğum programına katılanlar kermesi ziyaret ederek katkıda bulundu. (Sibgatullah Abay, Sadik Tufan - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir