• DOLAR 32.574
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2433.112
  • ...
SON DAKİKA
Mersin`de Muhammedî sevda coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Mersin Koordinatörlüğü tarafından Tevfik Sırrı Gür stadyumu önünde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

Mehmet Çatkı hocanın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik Grup İhya ve kız çocuklarının seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Okunan mevlidin ardından Yazar Mehmet Göktaş, bir konuşma yaptı. Hz. Muhammed'in adil vasfına işaret eden Göktaş, "Her yıl  Peygamber Sevdalıları olarak Hz. Peygamberin bir yönünü seçiyoruz. Kimi zaman nasıl bir aile reisi olduğunu, kimi zaman nasıl bir idareci olduğunu anlattık. Bu sene ise 'hak ve adalet' Peygamberi olarak o yönünü ortaya çıkarıyoruz. İnsanlık bugün cayır cayır yanıyor. Adalet ve hak, diye haykırıyor. Bugün insanlık adaletten, haksızlıktan ve zulümden o kadar çekiyor ki biz bu sene Hz. Peygamberin hak ve adalet peygamberi olduğunu insanlara göstermeye ve duyurmaya çalışıyoruz Allah`ın izniyle."

Peygamberlerin çarpık düzeni ve bu sıkıntıları gidermek için gönderildiklerini söyleyen Göktaş, "Hz. Peygamber Mekke'de insanlara yapılan haksızlıklar ve zulümleri gördüğünden  içi rahatsız oluyordu bir şeyler yapmak istiyordu. O zaman kurulan 'erdemliler cemiyetinin' çalışmalarına katılıyor olmasının sebebi budur aslında. Zalimlere, zorbalara ve haksızlıklar karşısında durmasının da sebebi budur." ifadelerini kullandı.

Program, yapılan duanın ardından son buldu.  (İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir