• DOLAR 32.569
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2431.86
  • ...
Muhalifler İlk Kez Şam`da Gösteri Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber ajanslarından edinilen bilgiye göre Suriye`de yönetim karşıtı gösteriler; daha önce Hama, Humus, Dera, Deyr Ez Zor, İdlib ve başkent Şam`ın banliyölerinde yoğunlaşırken, bu sefer Şam`ın merkezinde ilk kez kalabalık bir şekilde toplanan muhalifler, gövde gösterisi gerçeklişti.

Suriye güvenlik güçleri tarafından öldürülen 3 kişinin cenaze törenine katılan on binlerce kişi, Esed yönetimi aleyhine slogan attı. Yoğun yağmur ve kar yağışına rağmen, toplanan kalabalık tekbir getirerek, taşıdıkları muhalif bayraklarıyla, "Neden korkuyorsunuz Allah bizimle, Şehidin babası başını dik tut, Burası Mezze" şeklinde sloganlar attı. Gösterinin yapıldığı Mezze semti genellikle zenginlerin yaşadığı sakin bir yer olarak biliniyor.


Öte yandan gösterinin yapıldığı semtin yakınında Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed`in Tişrin Sarayı bulunuyor. Esed`in sarayının yaklaşık 1 kilometre yakınında ilk kez yapılan bu denli dev gösteri, ülkede büyük yankı uyandırdı. Protesto gösterisi; “göstericilerin nefesi Esed`in ensesinde” şeklinde yorumlanırken, muhaliflerin başkentte de seslerini çıkartabildikleri görüldüğü söylendi.  Başkent Şam, ilk kez gösterilerin başladığı tarihten bu yana muhaliflerin bu şekildeki kalabalık bir gösterisine şahid oldu.

Haber ajansları

Bu haberler de ilginizi çekebilir