• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
Beşiri`de Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Hizmet-Der tarafından "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği, Beşiri girişindeki meydanda gerçekleştirildi.  

Düzenlenen etkinliğe; HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Yanaç, HÜDA PAR İstişare Kurulu Üyesi M. Emin Doğru, HÜDA PAR Beşiri ilçe Başkanı Talip Andiç, Saadet Partisi İlçe Başkanı Ahmet Dedebek, AK Parti Eski Belediye Başkanı Sait Karabulut, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Şen, HÜDA PAR Batman Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Enes İmir, STK temsilcileri ile çevre köylerden çok sayıda vatandaş katıldı.

Mustafa Tufan'ın sunuculuğunu yaptığı etkinlik, İlahiyatçı Çetin Uysal`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program, Muhammed Said Aksoy ile Ahmet Arı'nın okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti. Etkinlikte Özlem Ajans sanatçılarından Özcan Atsat, Peygamber Sevdalıları kız ve erkek çocuk ilahi grubu birbirinden güzel ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Etkinlikte, Alimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema) üyesi Molla Şehmus Emlük, bir konuşma yaptı. Konuşmasında Hz Muhammed'in adaletine değinen Emlük, "Mekke'de zulüm ve zorluk çoktu. Zenginler fakirleri eziyordu. Bu dönem gibi o dönemde millet zorba ve haksızlıkla ayaktaydı. Bu dönemde millet Hz. Muhammed'en uzaklaştığından birbirine zulüm yapıyorlar. Mekke döneminde de öyleydi ve Hz. Muhammed'in gelişiyle bu son buldu." dedi.

Daha sonra Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem Sözcüsü M. Ali Altun, düzenlenen etkinliklerin amaçlarını anlatarak, Platform olarak Hz Muhammed'in hak ve adalet yönünü ön plana çıkarıp günümüzün muhtaç olduğu ve aradığı adaletin tesisi için uğraş içerisinde olduklarını belirtti.

Altun, "Bugün günümüz dünyası da sevgili Peygamberimizin adaletine muhtaç evet adaletine muhtaç bir konumdadır. Dolayısıyla bizler Peygamberimizin adalet yönünü öğrenmek zorundayız. Sevgili Peygamberimizin davası zalimlerden mazlumların hakkını alma, hak sahiplerine haklarını teslim etme davasıdır. Dolayısıyla bizler sevgili Peygamberimizin özellikle bu yönünü anlamak zorundayız." dedi.

"'Adalet mülkün temelidir' yazılarıyla adalet gelmez"

'Adalet mülkün temelidir' demekle adaletin gelmeyeceğini belirten Altun, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Zamanımızda tabelalarla adaleti ikame etmeye çalışanlar adaletin ne olduğunu, adaletin sahibinden adalet öğretmeninden öğrenmeleri gerekiyor. İşte onlardan Hz. Ali, Hz. Ebubekir, Hz. Ali, Hz. Osman, Ömer bin Abdulaziz gibi adaletin abidesi olan insanlar yetiştiler. İşte saadet budur. Adalet tabela ile olmaz. 'Adalet mülkün temelidir.' yazılarıyla adalet gelmez. Bugün adalet bir zülüm aracı olarak kullanılıyor. İşte şu an da öyle bir asırda yaşıyoruz. Bu asrı saadet asrına dönüştüre bilmenin tek yolu aziz Peygamberimizin adaletini günümüzde ihya etmek, onu anlatmak, sadece anmak değil anlamak ve yaşatmakla mümkündür."

Konuşmaların ardından Özcan Atsat, Peygamber Sevdalıları kız ve erkek çocuk ilahi grubu seslendirdiği ilahileriyle devam etti. Katılımcılar seslendirilen ilahiler eşliğinde halay geçti.

Etkinlik, Hizmet-Der Başkanı Molla Ahmet İptaş`ın yaptığı dua ile son buldu. (M. Fatih Akgül-İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir