• DOLAR 32.553
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2426.89
  • ...
"Adaletten mahrum olan hiçbir devlet ayakta kalmamıştır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye olan Yeni İhya-Der Elazığ`da Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. İstasyon Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlik saat 13.00`de başladı.

Hafız Taha Sağlam`ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program okunan mevlit ile devam etti. Etkinlikte Alper Rezzan, Mehmet Ali Oğuz ve İhya Kız Grubu ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Yeni İhya-Der Başkanı Mustafa Yılmaz etkinlikte bir selamlama konuşması yaptı. Yılmaz, “Bugün insanlık korkunç bir zulüm girdabı içinde bulunmaktadır. Tarihte hiç olmadığı kadar mazlumlar, dünya halkları ve özellikle İslam ümmeti zalimlerin zulmü altında inliyor. Müslümanların ülkeleri işgal edilmiş, zenginlikleri talan edilmiş, şehirleri yıkılıp yağmalanmış ve insanları katliamdan geçirilmiştir. Bu zulüm ve haksızlık hâlâ tüm şiddetiyle devam etmekte. Mazlumlar, çaresiz insanlar, Mustazaf kadın ve çocuklar bir kurtarıcı bekliyor. Kuşkusuz bu kurtarıcı Hz. Muhammed`dir. O'nun rehberliğine teslim olmaktır. Çünkü O'nun yolu adalet ve hakkı hakim kılma yoludur." dedi.

Açılış konuşmasının ardından programa konuşmacı olarak katılan Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik,  günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Çelik, Platform tarafından belirlenen "Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (s.a.v)" temasını anlattı.

"Devletleri ayakta tutan adalettir"

Devlet liderlerinin Hz. Muhammed'in adalet anlayışını örnek alması gerektiğini belirten Çelik, "İçinde yaşadığımız bu karanlık asırda zulmün arşı titrettiği, adaletin ortadan kalktığı bir zamanda yaşıyoruz. Bütün insanlığın kurtuluşunun, zavallıların, biçarelerin kurtuluşunun tekrardan nübüvvete dayalı adalette olduğunu biliyoruz. Adalet, eşyaya hakkını vermek, mazlumun hakkını zalimden almak demektir. Peygamber Efendimiz hayatının her safhasında ümmetine adaletli olmayı öğretiyordu. Çünkü devletleri ayakta tutan adalettir, toplumu ayakta tutan adalettir, aileyi ayakta tutan adalettir. Adaletten mahrum olan hiçbir devlet ayakta kalmamıştır” dedi.

"Mahkemelerin adaletiyle devletler ayaktadır"

Adaletli olmanın önemine vurgu yapan Çelik, gerekirse insanların adalet için aç ve evsiz kalabileceğini söyledi. Çelik, “Adalet öyle bir şeydir ki insanlar uğruna aç kalmayı göze alır, uğruna evsiz kalmayı göze alır. Yeter ki adalet olsun, idareciler adaletle hükmetsin. Peygamber Efendimiz gibi. Mahkemelerin adaletiyle devletler ayaktadır. Mahkemeler adaletle hüküm ettiğinde devletler, toplum ve aileler ayaktadır. İşte ne zaman mahkemelerimiz bu adalet üzerinde olursa o zaman kurtulduğumuz gündür. O zaman bizi hasretle bekleyen mazlumlara ışık ve kurtarıcı olduğumuz gündür.  Adalet işgal ettiği ülkelerde sivil insanları, kadınları, çocukları öldürenlerin yaptığı değildir. Irak`ta 500 bin çocuk öldürüldü. Amerika Dışişleri Bakanı o vampir kadın, 'bu ölen çocuklar hedeflerimiz için değerdi.' Bakın hedefleri her neyse lanet olası hedefleri 500 bin çocuk öldürüldüler ama o 'değerdi' diyor. Oysa benim Peygamberim, 'çocukları, kadınları, sivilleri öldürmeyin.' diyor." ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından program Harun Ayaş'ın yaptığı dua ile sona erdi. ( Ebubekir Yavuz, Sinan Bilici- İLKHA) 




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir