• DOLAR 32.572
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2424.65
  • ...
Müftülük Yabancı Öğrenciler Arası Yarışma Düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KAYSERİ - Dünyanın değişik ülkelerinden 20 öğrencinin katıldığı yarışma Kayseri`nin tarihi camilerinden olan Cami-i Kebir`de (Ulu Cami) saat: 10.30`da Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından ilk önce 6 öğrenin katıldığı Hafızlık yarışması yapıldı. 100 üzerinden puanlama ile yapılan yarışmada hemen ardından Kur`an-ı Kerim`i güzel okuma yarışması yapıldı. Bu bölümde dinleyenlerin birçoğu gözyaşlarına hâkim olamadıkları görüldü. Yarışma son olarak Ezan yarışmasıyla tamamlandı. Yarışmadan sonra ödül töreni yapıldı.
 
Hafızlık yarışmasında Afganistan vatandaşı Nir Hamza, en güzel ezan okumada Taylandlı Attapol Attama ve yüzünden Kur`an okumada ise Afganistanlı Gulam Haznel birinci oldu. Yarışma Sonunda Tanzanyalı bir öğrenci, Tarık Bin Ziyad`ın Hutbesini Okudu. Herkesin Ayakta dinlediği Hutbe Dinleyenleri heyecanlandırdı.
 
Anadolu İmam hatip lisesi müdürü Hayrettin Şahin, yarışmadan sonra İlke Haber Ajansı`na yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi, şu anda Türkiye`de sadece yabancı öğrencilerin okuduğu tek okul olarak hizmetini sürdürmektedir. Okulun tamamı yabancı öğrencilere tahsis edilmiştir. Şu anda okulumuzda 70 ülkeden gelen 400 öğrenci eğitimini sürdürmektedir. Bu kapsamda bu öğrencilerin Ülkelerine geliş gidiş ve burs giderleri Diyanet vakfı tarafından, yemek ve pansiyon giderleri ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanmaktadır."
 
Bilal Çevik/Ferhat Suiçer - İLKHA

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/33597.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/33599.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/33598.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/33600.jpg

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir