• DOLAR 32.499
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2488.296
  • ...
KDP/ KYB: Bağımsızlık Kürdistan halkının hakkıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ERBİL  – Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani liderliğindeki KDP/KYB toplantısının ardından yapılan ortak açıklamada, referandum ve bağımsızlığın Irak Kürdistanı halkının hakkı olduğu belirtildi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB)'nin Kürdistan Bölgesel Yönetimi  Başkanı Mesud Barzani liderliğindeki toplantısının ardından ortak yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, bağımsızlığın Kürdistan halkının hakkı olduğuna vurgu yapıldı.

KDP'nin resim sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, toplantıda Kerkük, referandum, bağımsızlık ve iç durumla ilgili konulara değinildiği ifade edildi.

Açıklamada, referandum ve bağımsızlık konusu üzerinde durulduğu belirtilerek, Kürdistan halkının, kendi yönetim şekline karar verme, referandum ve bağımsızlık konularında hakkı olduğu ifade edildi. İki partinin, bağımsızlığı milli bir mesele olarak ele aldığı ve konu üzerinde ciddiyetle çalışacağı kaydedildi.

"Kürdistan için Kerkük`te bayrak bulundurmak yasaldır"

Açıklamada son günlerde tartışma konusu haline getirilen Kerkük`te resmi kurumlara Kürdistan bayrağının asılması kararına da değinildi.

Açıklamada, "Nasıl ki Irak Hükümeti`nin Kerkük`te kendi bayrağını bulundurma hakkı varsa, aynı şekilde Kürdistan`ın da bayrağını bulundurma hakkı vardır. Ünkü anayasada Kerkük ve diğer bazı bölgelerin sorunlu olduğu açıkça belirtilmiştir. Dolayısıyla Kürdistan için Kerkük`te bayrak bulundurmak yasal ve anayasaldır."  ifadesine yer verildi. (İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir