• DOLAR 32.576
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2438.71
  • ...
`Ödenmiş Bedeller Unutulmasın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet  Gündoğdu, sosyal güvenlik yükümlülüklerini mağdurlar adına devletin yerine getirmesini talep etti.

Memur-Sen`e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen)`nın, `Ödenmiş Bedeller Unutulmasın Anı Yarışması Ödül Töreni ve Vefa Buluşması`, Kızılcahamam`da gerçekleştirildi. Törene Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Aslan`ın yanı sıra Eğitim Bir-Sen`in eski ve yeni yöneticileri katıldı.
 
Törende konuşan Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, her yıl üyelerine yönelik gerçekleştirdikleri anı yarışmasını, bu yıl toplumun farklı kesimlerinden bireylerin katılımıyla `Ödenmiş Bedeller Unutulmasın` sloganıyla yaptıklarını kaydetti.
"Türkiye demokratikleşirken, onlar toplum adına, millet adına, inandığımız değerler ve medeniyet davamız adına saymakla bitirilemeyecek bedeller ödediler." diyen Gündoğdu, "Demokrasi filizlenirken ödenen bedellerin gün yüzüne çıkarılması amacıyla, bedel ödeyenlerin anılarını kitaplaştırarak milletle buluşturacağız. Bazen konuşabildiler ama çoğunlukla içlerine attılar. Türkiye`de demokrasi korku tünelinden çıkma mücadelesi verirken, en büyük bedeli onlar ödediler ama bunu haykıramadılar." dedi.
 
"MAĞDURİYETLER GİDERİLSİN"
Gündoğdu, bu dönemlerin bütün mağdurlarına devlet tarafından, tıpkı YAŞ kararlarıyla haksız yere silahlı kuvvetlerden uzaklaştırılan ordu mensuplarının kayıplarının tazmin edildiği gibi, "gördükleri insanlık dışı muameleler, maruz bırakıldıkları hakaretler, işlerinden ve ekmeklerinden edildikleri için tazminat ödenmesi gerektiğini" ifade etti.
Gündoğdu, şöyle devam etti: "Bu çerçevede, köşesi karartılıp işine son verilen basın çalışanları, inancı gereği başını örttüğü için mesleğinden atılan kamu çalışanları, eğitim öğretim hakkı ellerinden alınan kız öğrenciler gibi bütün sosyal kesimlerden bedel ödeyenlere devlet, özür borcunu yerine getirmeli, yetinmemeli açıkta geçirdikleri sürelere ilişkin hak kayıplarını telafi etmeli ve sosyal güvenlik yükümlülüklerini onlar adına yerine getirmelidir. Hakları iade edilmeyen hiçbir mağdur kalmamalıdır. Bu talebimizin dikkate alınacağına ve gereğinin yapılacağına inanıyoruz."
 
"FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLER AYDINLATILSIN"
Konuşmasında güncel konulara yönelik açıklamalarda da bulunan Ahmet Gündoğdu, darbecilerin ve kurdurdukları terör örgütlerinin gerçekleştirdiği faili meçhul cinayetlerin faillerinin ortaya çıkarılmasını, kayıp insanların bulunmasını, ara rejimlerin ve kirli süreçlerin mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.
Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi`nin kararlılıkla sürdürülmesini de isteyen Gündoğdu, yamalı bohçaya dönen anayasanın değişmesi gerektiğini, kamu çalışanlarına grev ve siyaset hakkı içeren, örgütlenmenin önündeki tüm engelleri kaldıran özgürlükçü yeni bir anayasa yapılması gerektiğini kaydetti. Vesayet sisteminin kilit noktasının, darbe ürünü militarist 1982 Anayasası olduğunu savunan Gündoğdu, demokratik, özgür ve sivil Türkiye`nin anahtarının ise yeni anayasa olduğunu belirtti.

Milli güvenlik dersine giren askeri personelin 28 Şubat sürecinde okullarda dini hassasiyetleri bulunan öğretmen ve öğrencileri fişleme memuru olarak görev yaptığını da iddia eden Gündoğdu, "18. Milli Eğitim Şurası`nda Milli güvenlik dersinin kaldırılması veya sivil branş öğretmenlerince okutulması önerimizi karara dönüştürdük. Bu kararın ışığında Milli güvenlik dersinin kaldırılması, bu haklı mücadelemizin meyvesidir." şeklinde konuştu.
 
"KESİNTİSİZ EĞİTİM DEĞİŞMELİ"
Başörtüsü yasağının ve katsayı adaletsizliğinin kaldırılmış olmasını defolu demokrasiden tam demokrasiye geçiş açısından önemli adımlar olarak değerlendiren Ahmet Gündoğdu, değişmesi gereken bir diğer uygulamanın ise kesintisiz eğitim olduğunu ifade etti.
"Vesayetin belinin kırıldığı bu süreçte, kesintisiz eğitim, artık bitirilmeli, son dört yılı isteğe bağlı olmak üzere 1+4+4+4 şeklindeki kesintili modele geçilmelidir diyoruz. Bu yönde atılan adımları heyecanla takip ediyor ve destekliyoruz." diyen Gündoğdu, değerler eğitimi, din ve ahlak eğitimini önemsediklerini, Anayasanın 24. maddesinde karşılık bulan din eğitiminin 18. Milli Eğitim Şurası`nda alınan seçmeli din eğitimi kararı gereği ilköğretimin 1. kademesinden başlayıp, ortaöğretimi de içine alacak şekilde uygulamaya geçirilmesini istedi.
 
ÖDÜL VE PLAKETLER VERİLDİ
Konuşmaların ardından `Ödenmiş Bedeller Unutulmasın` isimli anı yarışmasında dereceye girenlerin ödülleriyle, Eğitim Bir-Sen`de uzun yıllar görev yapmış şube başkanı ve genel merkez yöneticilere de plaket ve ödülleri verildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir