• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Bingöl`de 30 merkezde Kutlu Doğum etkinlikleri düzenleyeceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl İl Koordinatörü Mehmet Tamaç, kentte Kutlu Doğum etkinlikleri bu hafta itibariyle başladıklarını belirterek yaklaşık 30 merkezde etkinlik yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun bu yılki Kutlu Doğum etkinliklerinin ana temasını "Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed" olarak belirlediğini hatırlatan Tamaç, etkinliklerdeki amaçlarını Allah ve Resul'ünü insanlara anlatmak olduğunu söyledi.

Tamaç, "Bu hafta sonu itibariyle Kutlu doğum etkinliklerimize başladık. Yaklaşık 30 merkezde Kutlu Doğum programları düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu etkinliklerde hedef ve gaye Allah`ın rızası olacak. Allah`ın dinini, peygamberini, insanlara sevdirmek, anlatmak ve hayatını insanların gündemine getirebilmektir." dedi.

"De ki: "Allah'ı seviyorsanız bana uyun. Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah affeder ve merhamet eder." ayetini hatırlatan Tamaç, "Hz Muhammed`e uymak, Allah`ı sevmektir. Allah`ı seviyorum diyen insanın Allah`a karşı olan sevgini ispatlamanın yolu Hz Muhammed`e uymaktır. Ancak Peygambere uymakla sevgimizi ispatlayabiliriz." ifadelerini kullandı.

"Dünyayı sevdirmek yerine Allah`ı, Peygamberini sevdirmemiz lazım"

"Bizler Peygamber Sevdalıları olarak, halkımızın hayatında, Peygambere olan aşkını ve sevgisini görüyoruz." diyen Tamaç, "Eksik olan şey şudur ki, Hz Peygambere olan aşkımızı hayatımıza aktaramıyoruz, hayata aktarılmadığı için de gençlerimiz olsun, insanlarımız olsun bir şekilde bunun bedelini ödüyoruz.  Özellikle gençlerimize dünyayı sevdirdiğimiz gibi, dünyanın makam ve mevkilerini sevdirdiğimiz gibi Allah`ı peygamberi ve onun hayatını sevdirmeye başarabilseydik, eminim gençlerimizin maddeye değil, manaya daha çok yöneldiklerini görecektik.  Ama biz bunu başaramadığımız için, toplum olarak bunda eksik kaldığımız için gençlerimiz çok iyi bir noktada değil. Bizler, gençlerimize Peygamberi sevdirip model olarak alınması gereken şahsiyetlerin Peygamber ve ashabı olduğunu, Allah`ın yolunda yürümenin ispatının bu olduğunu anlatmaya çalışıyoruz." diye konuştu. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir