• DOLAR 32.602
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2496.495
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti`nden "Sabah Namazı Buluşmaları" programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu`nun halkı sabah namazını camide kılmaya teşvik etmek amacıyla başlattığı "Sabah Namazı Buluşmaları" kapsamında platform üyesi Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi, çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu üye ve gönüllüleri ile sabah namazında bir araya geldi.

Merkez Şehitkamil ilçesi Demir Kardeşler Camii`nde gerçekleşen sabah namazı buluşmasına erkenden gelen bazı vatandaşlar, Kur`an-ı Kerim okudu, nafile namazları kıldı.

Kılınan namazın ardından, İLKHA'ya konuşan vatandaşlar, "Sabah Namazı Buluşmaları" etkinliklerini önemli bulduklarını ve sabah namazını camide kılmanın sevincini yaşadıklarını söylediler.

Müslümanların her vakit özellikle sabah namazında camilere rağbet etmeleri ve bir araya gelmeleri gerektiğini belirten cami cemaatinden Abdullah Bulduk, sabah namazı vaktinin "iman depolama" vakti olduğunu söyledi.

Bulduk, "Bütün Müslümanların aslında sabah namazının bereketini ve feyzini elde etmek için bu namazı kaçırmaması lazım. Özellikle sabah namazlarında camilere gelmemiz, bu atmosferi mutlaka tatmamız lazımdır. Bir Müslüman sabah namazına gelmiyorsa imanından şüphe etmelidir. Çünkü sabah namazı insanın iman depolama vaktidir. İnsanın güne galip başlama vaktidir. Bütün Müslümanların her vakit ve özellikle de sabah namazında mescitlere rağbet etmeleri ve bir araya gelmeleri lazım." dedi.

"Sabah namazını camide kılmak için çabalamak lazım"

Sabah namazını camide kılmanın önemli olduğunu söyleyen Emre Rumanlı ise, "Peygamber efendimiz ‘Sabah namazının ilk iki sünnetinin dünya ve içindekilerden daha hayırlıdır` diyor. Bunun için de sabah namazının kıymetini iyi bilmemiz lazım. Gerçekten sabah namazını camide kılmak çok güzeldir. Sabah namazını camide kılmak için çabalamak lazım. Gece uyurken onun kaygısı ile uyumak lazım ki, namaza uyanabilelim. Mustazaflar Cemiyeti`nden ve bu faaliyeti düzenleyen ve destek verenlerden Allah razı olsun. Şüphesiz ki burada bir rahmet, kardeşlik, birlik ve beraberlik vardır." ifadelerini kullandı.

"Bu tür programlar biz gençler için daha teşvik edici oluyor"

Peygamber Sevdalıları Platformu ve Mustazaflar Cemiyeti "Sabah Namazı Buluşmaları" programı düzenledikleri için teşekkür eden Burak Şirin isimli genç de, bu tür programların daha teşvik edici olduğunu ve özellikle gençlerin namazlarını camilerde kılmaları gerektiğini ifade etti.

Şirin, "Normal şartlarda bu tür programlar düzenlenmediği zaman, sabah namazında camiye pek gelmiyoruz. Ama bu tür programları birlikte düzenlediğimiz zaman daha teşvik edici oluyor. 21`inci asırda günahların gençleri sardığı bir dönemde camileri boş bırakmamak lazım. Gençler, eğer camilere sahip çıkmazsa ve camilere teşvik edilmezse kahvehaneleri, internet kafeleri ve parkları dolduracaklardır. Onun için bizler namazlarımızı kılmalıyız, aynı zamanda camilerde kılmalıyız. Çünkü Resulullah (a.s) ‘camide kılınan namaz tek başına kılınan namazdan 27 derece daha fazla sevap alır` buyuruyor. Şu anda camilere sadece yaşlılar geliyor. Yaşlıların camilere gelmeleri güzeldir, fakat gençlerin camilerde olmaması insanı üzüyor." şeklinde konuştu.

Mustazaflar Cemiyeti yetkilileri ise "Sabah Namazı Buluşmaları etkinliklerinin devam edeceğini bildirdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir