• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...
"Doğalgazın gelmesiyle Bismil pahalı ısınmadan kurtulacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Diyarbakır'da toplu açılış töreninde müjdesini verdiği Bismil ilçesine doğalgaz verileceği müjdesini değerlendiren Bismil Belediye Başkan vekili Turgay Gülenç, ilçeye doğal gazın gelmesi için yaptıkları çalışmaların netice verdiğini söyledi.

Gülenç, "Bu sene Bismil İlçesini doğalgaz` a kavuşacağın müjdesi veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Bismil ilçesine bu yıl doğalgaz verileceği müjdesini verdi. Ayrıca 'Kayyumlar atandı bakın her yer nasıl değişmeye başladı."  ifadelerini kullandı.

Gülenç, Bismillilerin uzun zamandır beklediği müjdeli haberin geldiğini belirterek, ilçeye doğal gazın gelmesi için yaptıkları çalışmaların netice verdiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır mitinginde de bu sene yatırım programına alındığını müjdesini de verdi.

İlçe merkezi nüfusunun 60 bin civarında olduğunu, toplam nüfusun ise 115 binin üstünde olduğunu kaydeden Gülenç, "Birçok ilden büyük olan ilçemiz doğalgazın gelmesiyle beraber kışın olan hava kirliliğinden ve daha pahalı ısınmadan kurtulmuş olacaktır." dedi.

 Gülenç, doğalgazın Bismil'e gelmesi hususunda ilçe halkından sürekli talepler geldiğini belirterek, bu talepler üzerine Bismil Belediyesi olarak mevcut hükümetin destekleriyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduklarını dile getirdi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir