• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Bingöl`de 23 bölge "geçici özel güvenlik bölgesi" ilan edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde 23 bölgenin, geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildiği duyuruldu.

Valilikten yapılan açıklamada, "Bingöl ili sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemleri, ilimizin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başlamıştır. Bu eylemler neticesinde vatandaşlarımız, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kalmıştır. Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar." denildi.

Açıklamanı devamında, “2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesince,  Bingöl merkeze bağlı  Ortaçanak, Hasar Yaylası ve Hasar Tepe bölgesi, Feratan ve Çır yaylası, Merdiven Deresi,  Adaklı ilçesinde; Şeytan Dağları, Şeytan Deresi, İlbey,  Maltepe Vadisi, Genç ilçesinde; Sağgöze, Büyükçağ, Yeniyazı, Dikpınar, Derman, Sekeran bölgeleri,  Solhan ilçesinde; Yenibaşak-Doğuyeli bölgeleri,  Yayladere ilçesinde; Horivanik Deresi-Tahkim Deresi,  Kırköy Ormanları, Manav Deresi, Güneşlik, Gökçedal bölgeleri, Kiğı ilçesinin Çomak Deresi,  Karlıova ilçesinde; Karacehennem Ormanları ile  Yedisu ilçesinde; Akımlı yaylasına 1 ile 15 Nisan'da  tarihleri arasında vatandaşların can ve mal güvenliği açısından girişleri yasaklanmıştır.” ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir