• DOLAR 32.374
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.61
  • ...
Adana`nın İlk Umre Kafilesi Uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA- Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile Adana`dan umreye gidecek olan ilk kafile dualarla uğurlandı. Adana Şakirpaşa Havalimanı`nda düzenlenen uğurlama törenine katılan İl Müftüsü Arif Gökce; umrecilere şu bazı tavsiyelerde bulundu.

Umrede dikkat edilmesi gereken hususlara değinen Gökce; "Peygamber Efendimizin ayak izlerinin bulunduğu topraklara gidiyorsunuz. Toplam 20 gün sürecek olan seyahatinizde, ülkemize, milletimize ve tüm İslam alemine bol bol dua ediniz. Özellikle ülkemizin birliği, dirliği, huzuru ve başarısı için dua etmeyi unutmayınız. Bu sayılı günleri çok çok iyi değerlendiriniz. Orada vaktinizi dualar ve ibadetlerle geçiriniz. Yolculuğunuzun başından sonuna kadar birbirinize destek olunuz. Belki de bir kardeşinize yaptığınız yardım, sizi Allah`ın rızasına ulaştıracaktır. Bu yüzden gerek kafile içindeki arkadaşlarınıza karşı, gerekse bulunduğunuz her yerde herkese karşı güler yüzlü, mütevazi, yapıcı ve yardımsever olunuz." dedi.

Yolculuğun amacının ibadet olduğuna vurgu yapan Gökce; Şunu hiçbir zaman unutmayınız ki; oradaki amaçlarınız arasında ibadet etmek, sevap kazanmak ve günahlarınızdan arınmak vardır. Ama en önemlisi, gönül dünyanızı imar etmektir. Umre anlamı, yapmak, inşa etmek ve bina etmektir. Sizler manevi anlamda yaraları sarmaya ve gönül dünyanızı yeniden inşa etmeye gidiyorsunuz. Bu da kolay bir iş değildir. Ancak zamanınızı iyi değerlendirirsek, Medine`de Resulullaha iltica eder; Mekke`de de Kabetullah`a sığınırsanız gayenize ulaşırsınız. Allah bu yolda işinizi kolaylaştırsın." şeklinde konuştu

Yolculuğun zorluklarına da değinen Gökce; "umre de hac gibi sabır ister. Bu yolculukta sabır, en sadık dostunuz olsun. Bir zerre kadar bile olsa, kul hakkı almamaya dikkat ediniz. Sizler önce Adana`yı sonra Türkiye`yi temsil ediyorsunuz. Bu bilinçle yaptıklarınıza, konuştuklarınıza ve davranışlarınıza dikkat edeceğinizi umuyorum. Allah`ın misafirleri olmak için çıktığınız yolculukta, kimsenin kalbini kırmayınız ve ülkemiz adına bizleri en güzel şekilde temsil ediniz. Heyecanınızı paylaşıyor ve Peygamber Efendimizin Umre yapmaya niyetlenen Hz. Ömer`e dediği gibi, "bizi de duadan unutmayınız" diyorum. Peygamber Efendimize bizlerden selam götürün, güle güle gidiniz ve güle güle vatana geri dönünüz inşallah."

Ardından Gökce, kafile başkanı Mustafa Erdem`e başarılı ve hayırlı yolculuklar diledi. Hareket sırasında umreciler ve onları uğurlamaya gelen yakınlarının duygulu anlar yaşadığı gözlendi. Bugün sabah saat 06.40`da Medine`ye hareket eden kafile, 09 Mart 2012 tarihinde yurda dönecek.
 
Ayhan Kaya-İLKHA
 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/33589.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/33590.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir