• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
Batman`da `Fen Olimpiyatı` gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Fen Lisesi tarafından geleneksel hale getirilen 3'üncü Fen Olimpiyatları, merkezde eğitim gören 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Fen Lisesini ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, okul müdürü Mehmet İsen'den bilgi aldı.

Daha sonra okulun konferans salonunda öğrencilerle bir araya gelen Kurtaran, kendilerine bazı tavsiyelerde bulundu.

Kurtaran, "3 yıldan bu yana her yıl Fen Olimpiyatları düzenliyoruz. Fen bilimleri dünyada hiçbir zaman kıymetini yitirmeyen bilimlerimizdendir. Çünkü dünyada fen bilimleri geliştikçe insanlar daha iyi şartlarda daha mutlu ve daha sağlıklı bir yaşama kavuşmuşlar. Onun için fen bilimleri çok önemli. Fen bilimleriyle uğraşan siz gençler geleceğimizin bilim insanı olacaksınız. İcatlar çıkaracaksınız. İcat çıkarmaktan korkmayın. Biliyorsunuz, icat buluştur. Güzel icatlarınız, buluşlarınız olsun. Bu hem ülkemize hem de medeniyetimize büyük katkılar sunar." dedi.

İslam âleminin son 200 yıldır bilim alanında duraklama yaşadığını ifade eden Kurtaran, "Ama eski bilim adamlarımız bütün dünyaya ilimleriyle yön vermişlerdi. Bin yıla yakın bir süre bütün dünyada İbn-i Sina tıp ilminin en büyük âlimi olarak okutuluyordu. Tabi, İbn-i Sina gibi nice âlimlerimiz var ama son yıllarda sanki tembelleştik. İnşallah o ilmi yükseliş tekrar sizlerle başlayacak. Hepiniz aynı zamanda kendinize bilim insanı gözüyle bakın. Bu sadece bakmakla olmaz. Bunun için biraz daha gayret etmemiz, çaba harcamamız lazım. Biraz uykumuzdan, gezmemizden feragat etmemiz lazım. Tabi sadece fen bilimleri konusunda değil, diğer bütün bilimlerde de kendimizi yetiştirmemiz lazım. Çünkü bilim insanı her konuda ortalamanın üstünde bilgi sahibi olmalı ama kendi alanında ihtisas sahibi olmalı. Bunun için ne yapmamız lazım? Bol bol okumamız lazım." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Kurtaran, fen olimpiyatı sınavının yapıldığı sınıfları ziyaret etti. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir