• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Peygambere bakarak adaletle muamele etmemiz gerekiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Cami Der tarafından merkeze bağlı Kumçatı (Dergûle) beldesinde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Platform görevlileri, etkinliğin gerçekleştirildiği alanın girişinde katılımcıları karşılayarak, gül suyu ve şeker ikramında bulundular.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, seslendirilen ilahilerle devam etti. Katılımcıların nakarat bölümlerinde sanatçılara eşlik ettikleri görüldü.

Mevlithanların okuduğu mevlid-i şerifle devam eden etkinliğin ortasında yağmur yağmasına rağmen katılımcıların alanı terk etmemesi dikkat çekti.

Etkinlikte katılımcılara hitap eden İTTİHAD'UL ULEMA Üyesi Molla Abdulbari Çelik, yoğun yağmurun bereket, temizlik ve Müslümanlar için iyi günlerin habercisi olduğunu söyledi.

Çelik, "Allah için Peygamber aşkıyla yağmurda burada bulunmanız, yağmurda ıslanmanız dolayısıyla Rabbim sizi cehennem ateşinden azat etsin, sizi korusun inşallah. Hiçbir şey tesadüf değildir. Tesadüf de olmamıştır. Allah bu kâinatı, gökyüzünü, dağları, bu muntazamı hak ile yaratmıştır. Allah Kur'an'da diyor ki 'Ben Peygamberi insanlara müjdeleyici olarak, kâfirlere de azabımdan korksunlar diye gönderdim.' Allah adaleti sağlamak, insanların içerisindeki birlik ve beraberliği sağlamak için bizlere peygamber göndermiştir. Kimsesizlerin, fakirlerin, yetimlerin hakkını öğretmek için peygamber göndermiştir. Şüphesiz o Peygamber kendi görevini hakkıyla yerine getirmiştir. Biz de bugün onun veladetini yâd etmek için toplandık, onu anıyoruz. Bizim de onun yolunu iyi bilmemiz, onun yaptıklarını yapmamız gerekir. Ona bakarak adaletli olmamız, adil ve adaletle muamele etmemiz gerekiyor." dedi.

Etkinlik, konuşmanın ardından yapılan duayla son buldu. (İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir