• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2299.603
  • ...
"Latif Şener`in katilleri bizden merhamet beklemesin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumu öncesi toplu açılış programına katılmak üzere Van`a geldi. Kentin girişinde bekleyen kalabalığı selamlayan Yıldırım, Beşyol Meydanı`nda halka hitap etti.

Başbakan Yıldırım, yeni anayasa düzenlemesine karşı çıkan HDP ve CHP`nin ikiz kardeş olduklarını belirterek, "Van aynı desteği 16 Nisan`da göstermeye hazır mısınız? Şimdi biz yeni anayasa dedikçe HDP, CHP milleti tehdit ediyor, korku salıyor. Gerçeklerden uzak bunlar hayal âlemi içinde yatıyor. Bunlar artık ikiz kardeş olmuşlar. Birisi ayağını kaldırıyor, diğeri basıyor. Vanlının eğlenceye değil, işe ihtiyacı var, projelere ihtiyacı var. Bunların savunduğu anayasa hangisi biliyor musunuz? Türkiye`de 1980 darbe sonrası işkencelerle anılan bir ülke haline gelen anayasayı savunuyorlar. Darbe anayasasını savunuyorlar. Bizim savunduğumuz anayasada kavga yok, çatışma yok, ayrıştırma yok, bölünme yok, yeni anayasada çukurculara yer yok. Millete hizmetkâr olacaklara yer var." dedi.

"Neden Van bölgede ticaretin merkezi olmasın?"

Van`da 2011 yılında meydana gelen depremi anımsatan Yıldırım, "Van`ı en büyük yaralarından bir tanesi Van depremidir. 2011 Van depremini hatırlıyorsunuz. Acınızı biliyoruz. Erzincan depremini bilen bir kardeşiniz olarak 2011`de yaşanan Van depreminin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Sizlerin acısını yüreğinde hisseden her yaralı yüreğe, her mazlum coğrafyaya ilgi gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile birlikte, bakanlarımızla birlikte hemen Van`a geldik. 4 saat Van`daydık. Yaraları sarmak için Van`daydık. Neden Van huzurun, refahın merkezi olmasın? Neden Van doğunun İstanbul`u, Antalya`sı olmasın? Büyüleyici özelliği ile Van Denizi turizme, su sporlarına ev sahipliği yapmasın? Neden Van bölgede ticaretin merkezi olmasın? Neden kalkınan herkesin iş, aş sahip olduğu bir şehir haline gelmesin?" şeklinde sordu.

"Milletin başından bu belayı def edeceğiz"

Bölgede masum insanları katleden ve yapılacak yatırımları engelleyen PKK`yi bu bölgeden def edeceklerini vurgulayan Yıldırım, "Biz yaparken onlar yıkıyor. Biz düzeltirken teröristler bozuyor. Milleti haraca bağlayarak, esnafı canından bezdirenler, zorla para isteyip yatırımı engelleyenler en çok bu memleketin masum halkına, en çok Vanlıya zarar vermediler mi? Esnafa kepenk kapattırarak, rızkına engel olarak terörle bölgedeki ticareti durma noktasına getirenler en çok zararı size vermediler mi? Çocuklarımızı dağa kaldırarak genç yaşta ellerine silah vererek, insanlara saldırtanlar en çok bu memleketin asıl evlatları olan Kürtlere, Türklere zarar vermediler mi? Bu bölgenin çocukları okumasın, cahil kalsın diye okulları yakan bunlar değil mi? Yollar, tüneller yapılmasın diye işçileri, mühendisleri kaçıranlar, katledenler bu alçaklar değil mi? Peki, soruyorum; en çok bu terörden Kürtler zarar görmedi mi? Bu memleketin evlatlarını katil yapanlar, kalem tutması gereken ellere silah tutuşturanlardan hesap sormayacak mıyız? Elbette ki soracağız. Bu terör belasını mutlaka sona erdireceğiz. Milletin başından bu belayı def edeceğiz. Hamdolsun ki bu yolda devam ediyoruz. Van`ının bu meydanı şahit olsun annelerin gözyaşı dinecek terörün gençlerimizi kullanmasına asla izin vermeyeceğiz." diye konuştu.

"750 trilyon borç yaptılar"

Kayyum atanan Van Büyükşehir Belediyesi`nin 750 milyon borcu olduğunu açıklayan Yıldırım,  Cazibe Merkezleri Programı`na Van`ı da dâhil ettikleri hatırlattı.

 Yıldırım, "Biz Van`ı, büyükşehir belediyesi yaptık. Siz de HDP`den belediye başkanı seçtiniz. Onlar ne yaptı? Gelen trilyonları Van`ı güzelleştirmek için, bazı kardeşlerimizin gönlünü kazanmak için, Van`ı yemyeşil güzel bir şehir yapmak için harcayacaklarına paraları dağa gönderdiler. Her yıl 4 yüz trilyon para geliyor. Nerede bu para? 750 trilyon borç yaptılar. Sizin paralarınızı yediler, teröre verdiler. Bu alçakların Van`a hiçbir faydaları olmadı. Şimdi bunların hesabını sorma zamanı değil mi Vanlılar? 16 Nisan`da bunlara hesap soracak mıyız?" ifadelerini kullandı.

"Bunların amacı kardeşliğimize nifak sokmaktır"

Son zamanlarda Avrupa ülkelerinin PKK'nin reklamını yaptığını dile getiren Yıldırım, "Avrupa ülkeleri işi gücü bıraktılar terörün reklamını yapıyorlar. Biz Van`ın gençlerine iş, aş temin ederken Avrupa`daki bazı ülkeler, bazı gençlerin geleceğini karartan bölücülerle iş tutuyorlar. Bu çifte standarttır, bu ikiyüzlülüktür. Bunların amacı kardeşliğimize nifak sokmaktır." dedi.

"Yasin Börü ve arkadaşlarını acımasızca öldürüp genç bedenleri üzerinden araçları sürmediler mi?"

Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sizde iyi bilirsiniz 6-8 Ekim olaylarında kandırdıkları zavallı çocukların ellerine silahları, patlayıcıları tutuşturarak halka ne yaptıklarını biliyorsunuz? 15-20 yaşındaki o gencecik kardeşlerimiz dedeleri yaşındaki adamlara ne çektiklerini biliyorsunuz. İş yerlerini yakarak, sokak başlarını tutmadılar mı? İşinize gücünüze gitmenize engel olmadılar mı? 52 masun kardeşimizin ölümüne sebep olmadılar mı? Çarşı pazarı yangın yerine çevirmediler mi? Yasin Börü ve arkadaşlarını acımasızca öldürüp genç bedenleri üzerinden araçları sürmediler mi? Vicdansız katiller merhamet beklemesin. Şemdinli`de kurban bayramında evine gelen misafir zannettiği katillerin çocuklarının gözü önünde kurşun yağmuruna tutarak şehit ettiler. Ahmet Budak`ın alçak katilleri bizden asla merhamet beklemesin. 70 yaşındaki nur yüzlü Latif Şener`i camide çıkıp evine giderken gecenin karanlığında kurşun yağmuruna tutan katiller bizden merhamet beklemesin. Özalp`te evinde çocuklarının gözü önünde kurşunlanarak şehit edilen Aydın Muştu`nun katilleri bizden asla merhamet beklemesin."

Haraç isteyenlere katiyen prim verilmemesini isteyen Yıldırım, "Kim kardeşlerimize, hanımlarımıza yan bakarsa, tehdit ederse karşında adaletin kılıcını bulacak. Hâlâ kapınıza gelip sizden haraç isteyen olursa katiyen bunlara prim vermeyin. Bize haber verin tepelerine binelim, canlarını okuyalım. Hâlâ köylerde tehdit etmeye cesaret eden olursa bunları da mutlaka bilmek istiyoruz. Asla bunların gözünün yaşına bakmayacağız." şeklinde konuştu.

Açılış töreni, kurdele kesimi ile sona erdi. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir