• DOLAR 32.542
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2434.24
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır Merkez Camii`nin temel atma törenine katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Merkez Camii'nin temel atma törenininde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Biz minarelerle yaşadık, ezanlarla büyüdük. Camiler inşallah Müslümansız olmasın istedik. Şimdi de bu eserle bu niyetlerimizi teyit ediyor." dedi.

288 Milyon 315 bin TL'lik 85 projenin açılışını gerçekleştirmek üzere gelen Diyarbakır'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Merkez Camii'nin temel atma törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Enerji Bakanı Berat Albayrak ve bazı milletvekilleri de eşlik etti.

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz minarelerle yaşadık, ezanlarla büyüdük. Camiler inşallah Müslümansız olmasın istedik. Şimdi de bu eserle bu niyetlerimizi teyit ediyor. Bundan dolayı tüm emeği geçen kardeşlerimizi ve desteği geçen hayırseverleri milletim adına teşekkür ediyorum. Sadece beş vakit namaz değil, bunun yanında sosyal aktivitelerinin da yapılacağı bu caminin temelinin bugün atılması beni mutlu etti. İşi rehavete bırakmayalım." dedi.

Konferans salonu, kütüphane, sosyal alanları da içinde barındıracak olan cami, 43 bin metrekare alanı kapsayacak. Caminin bitimin ardından 12 bin kişi açık alanda olmak üzere 20 bin kişi aynı anda namaz kılabilecek. Caminin, 2019 yılında bitirilmesi hedefleniyor. (M. Sıddık Bilge/Emrah Deniz - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir