• DOLAR 32.519
  • EURO 34.641
  • ALTIN 2489.941
  • ...
"Türkiye`de askeri vesayet bitecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş'ta Memur-Sen İl Teşkilatı tarafından "Memur-Sen'e davet, tercihimiz evet" programı düzenlendi.

Öğretmenevinin konferans salonunda gerçekleşen programa AK Parti Muş Milletvekili Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Sonercan Tufanoğlu, Memur-Sen İl Başkanı Fehmi Kuzey Vural, sendika üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-i Kerim tilavetiyle başlayan program sinevizyon gösterimiyle devam etti. Daha sonra Belediye Başkanı Asya, AK Parti Muş Milletvekili Şimşek ile Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Tufanoğlu birer selamlama konuşması yaptı.

Daha sonra katılımcılara hitap eden Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Tonbul, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halkoylamasında "evet" çıkması durumunda Türkiye'de askeri vesayetin biteceğini söyledi.

Tonbul, "Biz bu ülkeyi kazanırken Kürt, Türk, Alevi, Sünni diye ayırmadık. Çünkü bizim imanımıza göre ya dinde kardeşiz ya da yaradılışta eşitiz. Allah'a çok şükür ki biz dinde kardeşiz. Seçimde 'evet' çıkarsa ben rahatım. Bu koalisyon olayları bir daha olamayacak, 7 Haziran'ı bir daha yaşamayacağız. Meclis de seçildiğinde yasamasını yapacak. Mecliste milletin istediği yasalar çıkacak. Yargı bağımsız, hiç kimsenin vesayeti altında değil. Anayasa Mahkemesinin içindeki 12 üniformalı gidecek, askeri vesayet ve yargı vesayeti Türkiye'de bitecek. Bu vesayeti kim getirdi? 1982 Anayasası'yla generaller getirdi. Sandılar ki ömür boyu burada kalacak veya kendileri gitse bile askerler gelecek. Millet oyunu bozdu. Sivil bir Cumhurbaşkanı Özal'ı seçti, arkasından Süleyman Demirel ve bu böyle devam ediyor." dedi.

16 Nisan'a kadar Türkiye'nin geleceği için çalışacaklarını dile getiren Tonbul, "Şimdi bu vesayetin son kalıntıları da kalkıyor. Onun için 'evet' diyoruz. Bunda bizim bir menfaatimiz yok. Çocuklarımızın geleceği için istiyoruz. Hepimiz 16 Nisan'a kadar çalışmak zorundayız." şeklinde konuştu.

Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir