• DOLAR 32.539
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2488.994
  • ...
Kutsal Emanet `Yetimler` Yardım Bekler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İHH İnsani Yardım Vakfı bu yıl da herkesi kutsal emanetleri korumaya davet ediyor.
En son Somali`de yaşanan kıtlıkla gündemimize geldi yetim çocuklar. Afrika`da, Balkanlar`da, Pasifikler`de savaş sonrası yetim kalan bu çocukların korunması için neler yapabileceğimizi o zaman düşünmeye başladık. Biz geç farkına varsak da `kutsal emanet` olarak gördükleri yetimlere her zaman sahip çıkan bir vakıf vardı.

İnsani Yardım Vakfı İHH, her yıl geliştirdikleri Sponsor Aile Sistemi ile 23 bini aşkın yetim çocuğa ulaşıyor. İstatistikler; savaşlar, doğal afetler, yokluklar ve sağlık problemleri nedeniyle her gün binlerce çocuğun yetim kaldığını ortaya koyuyor. Dünyada hâlihazırda 165 milyon yetim ve kimsesiz çocuk bulunduğu, sadece Irak işgali boyunca yaklaşık 5 milyon çocuğun yetim ya da kimsesiz kaldığı biliniyor. Somali, Haiti, Endonezya- Açe, Tanzanya, Etiopya, Malavi, Arnavutluk, Makedonya, Gazze ve daha birçok ülkede yaşayan yetimler için düzenlenen en son kampanya ise `Yetimlere Dünyanızda Yer Açın sloganıyla duyuruldu. Yani bir nevi 1 Şubat- 31 Mart tarihleri arasında dünya genelinde yetim seferberliği ilan etti.

İHH bugüne kadar dünya genelinde 36 ülke ve bölgede 23.401 yetime ulaştı. Ayrıca 5 kıta üzerinde onlarca farklı ülke ve bölgede dönemsel olarak yetim çocukların mağduriyetlerini, eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve sosyal ihtiyaçlarını gidermeye çalışan İHH`nın Yetim Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz " Sponsor Aile Sistemi ile düzenli destek kapsamına aldığımız ya da yılın çeşitli dönemlerinde gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde derdine ortak olduğumuz bu çocuklarımız, hayırsever ailelerinin katkılarıyla geleceğe umutla ve güvenle bakıyorlar" diyor.

Yeni kampanya için son sürat çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Yılmaz detayları şöyle aktarıyor: "Bu kampanya sayesinde dünyada yetim çocukların karşı karşıya kaldığı sorunları gündeme taşıyarak bir bilinç ve farkındalık oluşturmak, hayata geçmeyi bekleyen yeni yetim projelerimizi gerçekleştirmek, mevcutların denetimlerini yapmak ve yeni projelerin fizibilite çalışmalarında bulunmak için "Yetimlere Dünyanızda Yer Açın" adlı bir kampanya düzenliyoruz."

YETİMLER YERLERİNDE ZİYARET EDİLECEK

Kampanya kapsamında ayrıca Yetim Dayanışma Günleri yapılacak. Yetim Dayanışma Günleri`nde, yetim çalışması yürütülen ülke ve bölgeler ziyaret ediliyor, yetimlerin sorunları yerinde tespit ediliyor. Kendi ülkelerinde, ailelerinin yanında ya da kaldıkları yetimhanelerde ziyaret edilecek yetimlerin en az 5.000`i onu ziyarete gelen yardımseverlerle buluşacak. Yılmaz "Ziyaret ettiğimiz bölgelerde ihtiyaç durumuna göre; değerlendiriyoruz" diyor.

ÇOCUK BULUŞMASI 5 YAŞINDA

Her sene İstanbul`da yetim buluşmaları düzenleyen vakıf bu yıl da 5.`si yetimlerin katılımıyla İstanbul`da Haliç Kongre Merkezi`nde düzenlenecek. Uluslar arası 5. Çocuk Buluşması`na Filistin, Somali, Açe, Moro, Pakistan, Kırgızistan, Bosna, Irak, Tanzanya, Sri Lanka, Arnavutluk, Sierra Leone ve Türkiye`nin çeşitli illerinden çocuklar katılacak. Organizasyon kapsamında Türkiye`de bir hafta konaklayacak olan yetimler üç ili kapsayan bir gezi programına çıkacaklar.

Bu bizim gerçeğimiz...

İnsani Yardım Vakfı İHH, her yıl binlerce yetim çocuğa ulaşıyor, onların ihtiyacını karşılıyor. Dünyada 165 milyon yetim ve kimsesiz çocuk bulunuyor. IHH, bu çocuklara elinden geldiğince ulaşıp, onları mutlu etmek için var gücüyle çalışıyor.

Yeni Şafak

Bu haberler de ilginizi çekebilir