• DOLAR 32.484
  • EURO 34.853
  • ALTIN 2475.096
  • ...
Belediye Başkan Yardımcısı DBP`nin kültür merkezlerindeki ifsat projelerini anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da, STK'ların kadın temsilcileriyle bir araya gelen Kayapınar Belediye Başkan Yardımcısı Şükran Nemrut, DBP'nin kültür merkezlerinde yapılan ifsat projelerine dikkat çekerek, burada PKK'ye elaman kazandırıldığı ve eşcinselliğin empoze edilmeye çalışıldığını söyledi.

Kayapınar Belediye Başkan Yardımcısı Şükran Nemrut, kadın sivil toplum kuruluşlarıyla kahvaltı programında bir araya geldi.

Programda bir konuşma yapan Nemrut, yaklaşık 4 aydır belediye başkan yardımcılığına getirildiğini belirterek bu süre zarfından yaşadıklarını aktardı.

"Cigerxwin KCK`ye adam yetiştiriyordu"

Kültür, sanat, kadın ve aile ile il ve sosyal destek müdürlüklerinde toplamda 23 hizmet birimlerinin olduğunu hatırlatan Nemrut, "Bunlardan birincisi kültür ve sanat merkezi olan Cigerxwin. Orası KCK'ye adam yetiştiriyordu biliyor musunuz? Kütüphanesinde 120 bin kitap vardı. 3 elekten geçti ama hâlâ 80 bin kitap kaldı orada. Kitaplarda Allah ve Peygamber adına hiçbir unsur ve öğe yok. Ama diğer dinler ve dinsizlik üzerine her türlü unsur ve öğe vardır ve orada yetiştiriyorlar." dedi.

Kadın merkezlerinde eşcinselliğin empoze edilmeye çalışıldığına vurgu yapan Nemrut, şöyle konuştu: "Peki, Ekin Ceren Kadın Danışma Merkezi? Ekin Ceren Derneği ki hâlâ mühürlü. Ekin Ceren Derneğinde dağa paket gönderiyorlardı. Son şekil orada veriliyordu demek ki. Kadın ve aile müdürüm bir gün yanıma geldi. Onlar gidip içerisinde neler yok diye gittiler. Çekmecelerin içerisine bakınca bana, 'Başkanım, ben sana anlatamam ama resmi göstereceğim bak' dedi.  'Biliyorum utanacaksın, kızaracaksın, ama sana göstermem lazım' dedi. Neydi biliyor musunuz, Kadınlara kendi kendine yetme seti! Erkeği, erkeğe yönelten zihniyet, kadına kendine yetersin aşılaması yapıyordu."

"3.5 yaşındaki çocuklara dağ marşı dinletiyorlardı" 

DBP'nin kreşlerinde görev yapan sözde eğitimcilerin lise mezunu bile olmadıklarının altını çizen Nemrut, "Dışardan baktığınızda, ne kadar güzel çocuk kreşi, her şey mükemmel düşünülmüş dersin. Ama içine girdiğiniz zaman 3 buçuk yaşındaki çocuğa dağ tarihi öğretecek kadar ilerlemişler. Dağ marşı dinletiyorlardı.  Biz ne öğrendik biliyor musunuz orada? Ders verenlerin çocuk gelişimiyle hiç alakaları yokmuş. Lise mezunu bile değiller. Ama demek ki o öğretmenleri bu siyaseti iyi yapacak kişilerden seçmişler! Sürekli, her ay belediyeden oraya para akıyordu. Belediyeye ait bütün hizmet birimleri farklı kullanılmış. Biz içerisine girince anladık ki bu hak ve batıl savaşıdır. Kürtlerle Kürt meselesiyle ilgili hiçbir ilgisi yoktur." diye belirtti.

Programda 28 Şubat Kadın Platformu Başkanı Mine İpek ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Yönetim Kurulu Başkanı Sera Aydın Yılmaz, kısa birer konuşma yaptı. (Emrah Deniz- İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir