• DOLAR 32.343
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2317.92
  • ...
"Ramazan ayına en güzel şekilde hazırlık yapmak gerekir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, mübarek üç aylarla ilgili değerlendirme yaparak, önemli tavsiyelerde bulundu.

Her Müslüman'ın geçmişin muhasebesini yapıp, ibadetlerini eksiksiz yerine getirmesi gerektiğine vurgu yapan Erhan, özellikle Kur'an-ı Kerim'in anlayarak okunup, günlük hayatta tatbik edilmesinin önemine dikkat çekti.

Allah'ın bazı zamanları mukaddes olarak yarattığını belirten Erhan, "Bu zamanların içerisindeki en önemli anlar üç aylar diye tabir ettiğimiz Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Allah'ın rahmet ve mağfiretinin inanan insanların üzerine nisan yağmurları gibi yağdığı, o rahmetin ve şefkatin oluk oluk aktığı zaman dilimleri içerisine girmiş bulunuyoruz. Hiç şüphesiz bu an ve zaman dilimlerini geçmişimizin muhasebesini yaparak geçirmemiz bizim için en kalıcı unsurlardan biri olacaktır. Yapmış olduğumuz hata, günahlardan nedamet duyarak bir daha yapmamanın yollarını ve yöntemlerini aramamız ve ona göre bir yaşam tarzı oluşturmamız lazım." dedi.

Üç aylarda çokça oruç tutup, Kur'an-ı Kerim okunması gerektiğini dile getiren Erhan, sözlerine şöyle devam etti: "Bizim rehberimiz, önderimiz ve örneğimiz Hz. Muhammed Mustafa'dır. Onun gibi bir hayat yaşayabilmek, onun izinden gitmek için gayret etmemiz gerekir. Dolayısıyla bugün ve zaman dilimleri içerisinde fırsat bulduğumuz zaman oruç tutabilmek, özellikle Kur'an-ı Kerim'i her zaman anlayarak, algılayarak ve en önemlisi de onun ilkelerini hayatımıza geçirerek yaşamak bizim için en önemli unsur olacaktır."

"Yaratana karşı görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeliyiz"

Erhan, mübarek üç aylarda ibadetlerin eksiksiz yerine getirilmesinin önemine değinerek, "Üç aylarda yüce yaratana iman etmiş olan kullar ve ona imanımızın bir gereği olarak ibadetlerimizi hiç eksik bırakmadan yerine getirerek o ibadetin getirisi olan ahlaki ilkeleri hayatımıza aktarmak için çaba ve gayret sarf etmemiz gerekiyor. Dolayısıyla yaratana karşı görev ve vazifelerimizi en güzel şekilde yerine getirip, tövbe kapısının açık olduğunu hiçbir zaman unutmadan ellerimizi semaya, gönlümüzü ve kalbimizi yaratana açarak bir hayat desturu oluşturmalıyız. Geçici bir hayatta olduğumuzu hiçbir zaman unutmadan yaşamımızı sürdürmemiz, dolayısıyla etrafımıza daima iyilikler saçarak bir hayat tarzı oluşturmamız üç aylarda yapabileceğimiz en başta gelen vazifeler olması gerekir." ifadelerini kullandı.

"Ramazan ayına hazırlığı en güzel şekilde yapmak gerekir"

Sözlerinin devamında Erhan, şu tavsiyelerde bulundu: "Bu aylar aynı zamanda Ramazan ayına bir hazırlıktır. Bu ayın içerisindeki Ramazan ayına hazırlığı en güzel şekilde yapmak bizim görev ve vazifemizdir. Ramazan ayı ve içerisinde bulunan Kadir Gecesi bizim için bulunmaz en büyük nimettir. Ona hazırlıklı olabilmek için manen tertemiz hale gelmenin yolu Allah'ın istediği bir kul olma doğrulusunda Hz. Muhammed Mustafa'nın yaşam tarzını hayatımıza geçirmekle mümkün olacaktır. Bu duygularla geçirir, her zamanımızı üç aylar gibi kabul edersek dünyayı da yaşanılır hale getirmiş ve çevremize iyilikler saçmış oluruz. İnsanlığa da örnek bir nesil bırakmanın yol ve yöntemlerini bizzat yaşayarak göstermiş oluruz." (M. Fatih Akgül-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir