• DOLAR 32.587
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2438.507
  • ...
Bitlis`teki Yoğun Kar Hayvanları da Vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bitlis`e bağlı Mutki ilçesinin Kavakbaşı beldesindeki Arpalıseki Köyü Ardıç Mezrası`nın yolu kar yağışı nedeniyle kapandı. Yaklaşık 10 kilometrelik yolun yoğun kardan dolayı açılmaması nedeniyle mezrada bulunan yaklaşık 5 bin küçükbaş hayvan yem sıkıntısı yaşamaya başladı.

Köylüler, birçok yere başvurduklarını, ancak sonuç alamadıklarını belirterek, hayvanlarının yemlerinin tamamen bittiğini, birbirlerinden ödünç aldıkları yemlerle idare ettiklerini, ancak köydeki yemlerin de tükendiğini söylediler.

Köyden 3 gün önce yaya olarak çıkan, yakın köy ve mezralara sığınarak Bitlis merkeze gelen köylüler yem aldıklarını, ancak yollarının açık olmaması nedeniyle götüremediklerini söylediler. Her yıl bu dönemlerde yemlerinin bittiğini belirten Ardıç mezrası köylülerinden İsa Yetkin, “Bir haftadır Bitlis’teyiz. Köyde yaklaşık 5 bin küçükbaş hayvanımız yemsiz kaldı. Burada tüm yetkililerin kapısını çaldık. Hepsi de köy yolunu açacaklarını söyledi, ancak bugüne kadar yolumuz açılmadı. İsa Yetkin, yetkililer bizim Kavakbaşı Belediyesi`ne bağlı olduğumuzu, bu yüzden belediyenin yolu açması gerektiğini ifade ettiler.” dedi.
 
“BELEDİYEDEN MAZOT DESTEĞİ”
İsa Yetkin, Kavakbaşı Belediye Başkanı ile görüştüklerini, ancak yolun açılması için bir sonuca varmadıklarını belirti. İsa Yetkin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaz aylarında stokladığımız yemlerimiz bitti. Hayvanlarımız mahsur kaldı. Köyde yaklaşık 5 bin hayvan var. Ancak hayvanlarımız açlıktan telef olacak. Şu an yol açılırsa 40 tona yakın yem götüreceğiz. 40 ton da bizi birkaç hafta idare edecek. Yetkililerden çözüm bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Köylülerden Sıracettin Ünal da 3 gün yürüyerek Bitlis’e ulaştığını ifade ederek, “Köylülerimizle birlikte her kapıyı çaldık. Ancak çözüm bulamadık. Kavakbaşı Belediyesi`ne bağlı olduğumuz için yolun belediye tarafından açılması gerektiğini belirtiyorlar. Belediyemizin de iş makinesi yok. Bu yüzden yolumuz günlerdir kapalı. Hayvanlarımız yem sıkıntısı yaşıyor. Bize yardım etsinler.” diye konuştu. Bitlis’te aldıkları yemleri araçlara yükleten köylüler, yolların açılmasını beklemeye başladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir