• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Başarılı usta ve kalfalara belgeleri törenle verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Mesleki Eğitim Merkezinin şubat ayında düzenlediği usta öğreticilik, ustalık ve kalfalık sınavlarında başarılı olan kursiyerlere belgeleri düzenlenen törenle verildi.

Batman Mesleki Eğitim Merkezinin bahçesinde gerçekleşen törene İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Şube Müdürü Abdulvahap Hınç, Batman Esnaf Odalar Birliği Başkanı Talat Kara, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı M. Salih Kaplan, kurum müdürleri, STK başkanları, öğretmenler ve belge almaya hak kazanan kursiyerler katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, öğrenmenin insana özgü bir davranış olduğuna işaret etti.

Kurtaran, “Ülkemizde son yıllarda çok ciddi gelişmeler yaşandı. Özellikle Hayat Boyu Öğrenme kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı diğer kurumlarla işbirliği halinde çok ciddi işlere imza atıyor. Hedefimiz bütün vatandaşlarımıza, istekleri ve yetenekleri doğrultusunda eğitim imkânı sunmak. Bu eğitimi hem Halk Eğitim Merkezleri hem de Mesleki Eğitim Merkezlerimiz aracılığıyla veriyoruz. Bu konuda Batmanlı hemşerilerimiz çok duyarlı davranıyor. Özellikle hayat boyu öğrenme konusunda Batmanlı hemşerilerimizi tebrik ediyorum.” dedi. 

Yapılan konuşmanın ardından 20 usta öğreticiye, 42 ustaya ve 77 kalfaya belgeleri verildi.(İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir