• DOLAR 32.496
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2485.436
  • ...
"Camiler parklarla iç içe olması gerek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`in Şahinbey ilçesi Yeditepe Mahallesine yapımı tamamlanan Dr. Oya-Lütfü Büyükuncu Cami dualarla ibadete açıldı. Caminin açılışında konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, cami cemaati içerisinde çocukların olması gerektiğini ve camilerin parklarla iç içe yapılması gerektiğini ifade etti.

Yeditepe Mahallesi`nde yaptırılan sosyal tesis ve cami açılışına AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Hakan Kurt, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle ile başlayan programda bir konuşma yapan Tayyar, camilerin park içerisinde bulunmasının önemine vurgu yaptı.

“Camiler parklarla iç içe olması gerek”

Tayyar,  “Daha önce Cumhurbaşkanımız da yeni dönemde camilerle parkların birlikte olmasının daha doğru olacağını ifade etmişti. Doğruydu çünkü hep söylüyoruz. Cami cemaati içerisinde eğer çocuklar yok ise bizim geleceğimizden endişe duymamız lazım. Bana göre çocuklarla camileri buluşturacak en güzel işlerden biriside camilerin yanı başında parkların olması son derece önemli.”ifadelerini kullandı.

“Camiler islam`ın sembolüdür”

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik de, “Burası sosyal tesisiyle birlikte çok güzel bir cami oldu. Camiler İslam`ın sembolüdür. Bu Anadolu tarihinden İslam`ı da çıkartırsanız geriye de hiçbir şey kalmaz zaten. Hamdolsun Gaziantep`te cami inşa etme ve hizmete sunma sıkıntımız yoktur. Cenab-ı Hak camimizin cemaatini bol eylesin ve hayır sahiplerinden Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise “Bu mübarek aylarda bizleri bu hayrı işleyen kullardan eylesin. Camimiz Çok güzel oldu. Bu güzel eseri yaptıranlardan Allah razı olsun. Diyanet İşleri Başkanımız Her 3 bin kişiye bir cami olması gerektiğini söylüyor. Bu anlamda Cami yaptırmak isteyen hayırseverlerde birini yaptırdıktan sonra, bir tane daha yaptırmak istiyor. Bizde bu konuda ihtiyaç olan bölgelerde hayırseverlerimize yardımcı oluyoruz.  Biz göreve başladıktan sonra 50 tane camiyi tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine açtık.  Şuanda da 20 tanede inşaatı devam eden camimiz var. Bir 20 tanede yapılması gereken cami yerimiz var.  Hayırseverlere de böylece duyurmuş olalım ve camilerimizi hızlı bir şekilde tamamlayalım ki milletimizin birliği beraberliği daha çok olsun.”

Camiyi yaptıran hayırsever Dr. Lütfü Büyükuncu ise geçmişte camilerin azlığı nedeniyle ezanların dahi duyulmakta zorluk yaşandığını şimdi ise ezan seslerinin her mahalleyi doldurduğunu ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu dua okuyarak Yeditepe Sosyal Tesisi`nin ve Dr. Oya-Lütfü Büyükuncu Cami`nin açılışı gerçekleştirildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir