• DOLAR 32.322
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2300.938
  • ...
"Ekonominin en büyük ihtiyacı istikrar ve güvendir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Organize Sanayi Bölgesinde bir ilaç fabrikasının temel atma töreninde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bugün büyüme rakamları açıklandı, bu kadar içte ve dışta saldırılara rağmen, 15 Temmuz hain darbe girişime rağmen geçen yıl Türkiye yüzde 2,9 büyüme sağladı." dedi.

"Özelikle bu bölgeye öncülük yaparak gelen, çeşitli riskleri alarak gelen yatırımcılarımıza çok çok teşekkür ediyorum." diyen Yılmaz, "Onlar önde gittiler, onlara şükranlarımı sunuyorum. Ve beli bir yerde geldi organize sanayi bölgemiz artık bir çek tesisin olduğu istihdam olan bir alana dönüştü. İşte bugün temelini attığımız proje bunun bir öncü göstergesi. Artık geleneksel sanayi dallarını aştı Bingöl, yeni ve nitelikli yatırımları cezbetmeye başladı. Bu çok çok önemli. Burada temelini attığımız proje; tıbbi ilaç üretimini ön gören, solüsyon üretimini ön gören ve nitelikli bir tesis.  Bu tesis tam kapasite çalıştığında 100`den fazla kişiyi istihdam edecek. Çok önemli bir istihdam katkısı da olacak. Ama onun ötesinde katma değeri yüksek, nitelikli sanayilerinin bu bölgede gelişebileceğini gösteren çok önemli bir örnek." ifadelerini kullandı.

Bingöl`e yatırım ve üretim yapan, istihdam üreten insanların en iyi Bingöllü olduğunu belirten Yılmaz, "Çok daha geniş yatırım imkânlarını sunan, cazibe merkezleri dediğimiz, bir programımız var. Kalkınma Bakanlığımız, Kalkınma Bankası ile birlikte bu programı beli bir aşamaya getirmiş durumda. Bu programın hayata geçmesiyle buralarda üretken, imalat sanayine dönük fabrikaların sayısı artacak inşallah." dedi.

"Cazibe Merkezleri programı kapsamında 100 milyar civarında teklifler verildi"

Cazibe Merkezleri programı kapsamında Doğu ve Güneydoğu bölgeleri için milyarlarca lira tekliflerin verildiğini aktaran Yılmaz, "Bunlar eleniyor elbette, teknik değerlendirmelerini ilgili kuruluşlarımız yapıyor. Gerçekten sağlam, sağlıklı ve sürdürülebilir projeler tespit edilecek ve bunlara kamu olarak destek vereceğiz. Bu da ekonomimizi büyütecek. Bir taraftan da bölgeler arası dengesizlikler azaltmış olacağız. Türkiye`nin toplam ekonomik performansını büyütmüş olacağız bu teşviklerle." diye belitti.

"Ekonominin en büyük ihtiyacı istikrar ve güvendir"

16 Nisan'da yapılacak referanduma doğru gittiklerini hatırlatan Yılmaz, "Bu referandum ekonomi ile çok yakından alakalı aslında. Niye ilgili? Şu noktanın altını çizmek işitiyorum. Ekonominin en büyük ihtiyacı istikrar ve güvendir. Güven ve istikrarın olduğu ortamda belirsizlikler azalır. Önünüzü daha iyi görmeye başlarsınız. Geçmişte istikrarın olmadığı dönemlerde Türkiye`de üç gün sonrasını, bir ay sonrasını tahmin edemiyordun, ama şimdi çok şükür istikrarlı bir ortamımız var. Bugün büyüme rakamları açıklandı; bu kadar içte ve dışta saldırılara rağmen, 15 Temmuz hain darbe girişime rağmen geçen yıl Türkiye yüzde 2,9 büyüme sağladı. Bütün bu iç ve dış olumsuzluklara rağmen. Bir de düşünün bu şartlardan çıkmış bir Türkiye, yönetim kalitesini yükseltmiş bir Türkiye çok daha hızlı bir şekilde büyüyecek. Son 14 yılda sağlanan bu büyüme, istikrar, kişiye ve partiye bağlı bir büyüme oldu. Sistemden kaynaklanan büyüme ve istikrar değil. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde güçlü bir partinin iktidar olmasından kaynaklandı. Şimdi diyoruz ki artık bu istikrar kalıcı hale gelsin. Kişiye ve partiye bağlı olmasın, kalıcı bir istikrar olsun." ifadelerini kullandı.

Programda bir konuşma yapan Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger ise "Bu tesis Bingöl Organize Sanayi Bölgesine hayırlı olsun. Şu an itibarıyla burada 40 arsa, parsel yatırıcıya tahsis edilmiş durumda. Toplamda 47 parselimiz var, geriye kalan boş 7 parselimiz de yeni yatımcıları bekliyor. Etkafarma firması, bugün yaptığı yatırımla organize sanayi bölgesindeki en büyük yatırımı yapıyor. Bir kalemde 83 milyon TL yatırım yapıyor. Burada 160 kişi istihdam edilecek, bunlar da nitelikli kişiler olacaktır. Bölge, devletimizin ve hükümetimizin sağladığı teşviklerle, bu cazibe merkezleri programı ile Allah`ın izni ile bundan sonra uçuşa geçecek, ben ona inanıyorum. Çok büyük bir hareket oluşacak. Bu yatırım, inşallah Bingöl`e ve bölgeye gelecek bundan sonraki yatırımların bir işaret fişeği olur, devamı gelir. Bingöl`de Cazibe Merkezleri Programı kapsamında 84 firma 3,5 milyar teklifle yatırım yapmayı düşünüyor." diye belirtti.

Temel atma töreni, konuşmaların ardından yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir