• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
"Muhalefetin kafa karıştırıcı söylemine bakmayın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bugün geldiği Batman`da Sason ilçesini ziyaret ederek, ilçe sakinleriyle bir araya geldi.

Sason`a gelen Başbakan Yardımcısı Şimşek, Sason Kaymakamı Ökkeş Beyaz, ilçe kurum müdürleri ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Burada Şimşek, ilk olarak Yunus Emre İlkokulu konferans salonunda STK temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderleriyle basına kapalı bir toplantı düzenledi.

Ardından ilçe halkıyla bir araya gelen Şimşek, burada halka hitap etti. Sason`un sorunlarının çözümüne yönelik toplantı düzenlediklerini söyleyen Şimşek, “Sason`un kanaat önderleriyle, muhtarlarımızla bir araya geldik. Bu güzel ilçemizin sorunlarını konuştuk. Allah`ın izniyle hükümet olarak Sason`un yanında olacağız. Sason`a güçlü destek vereceğiz. Sasonlu kardeşlerimizin talebini dikkate alacağız. Bugüne kadar Sason çıkmaz sokak gibiydi. Şimdi Muş-Sason yolu programa alındı, Allah`ın izniyle yapılacak. Hastane projesi tamamlanmak üzere, hayata geçireceğiz. TOKİ ile konuştuk, buradaki konut sorununa el atacak.” dedi.

16 Nisan halkoylamasının bir parti meselesi olmadığına işaret eden Şimşek, “16 Nisan`da sandığa gideceksiniz. 16 Nisan bir parti oylaması, bir şahıs meselesi değil. 16 Nisan`da kesintisiz 5 yıllık hükümetlerin önünü açın. Güçlü meclis, güçlü hükümet 5 yıl kesintisiz bu çok önemli. Türkiye ne zaman kesintisiz idare edildiyse, güçlü hükümetler geldiyse icraat yapılmıştır, yatırım yapılmıştır, sorunlar çözülmüştür. Cumhuriyetimiz 1923`te kuruldu. Ben 65. Hükümette Başbakan Yardımcısıyım. Yahu hükümetlerin ömrü bir buçuk yıl olmamış. Yani 94 yılda 65 hükümet. Gelin 16 Nisan`da ‘evet` değin 5 yıllık kesintisiz hükümetlerin önünü açın, bizde size hizmetkârlık yapalım.” diye konuştu.

“Hangi partiye oy veriyorsanız verin, gönlünüz nerdeyse orada olsun ama 16 Nisan`da Türkiye`nin önünü açın” diyen Şimşek, “Çünkü yüzde 50`den fazla oy ile gelen iktidarlar reform yapar, sorun çözer, icraat yapar. İşte Sason için, Batman için, Türkiye için sizden ‘evet` istiyoruz. Biliyorum gençlerimiz var, işsizlik var. Allah`ın izniyle biz bu ülkede huzuru tesis ettikçe bu bölgeye daha fazla destek vereceğiz, yatırım yapacağız, bu gençlerimizin sorunlarını peyder pey çözeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında Şimşek, şunları söyledi: “Muhalefetin kafa karıştırıcı söylemine bakmayın. Bu mesele AK Parti meselesi değil, Cumhurbaşkanımızın meselesi değil. Böyle bir mesele olsaydı, biz zaten AK Parti çoğunlukta, kamuoyu anketlerinde yine yüzde 50`den fazla, cumhurbaşkanımız, partimizin kurucusu zaten güçlü halk desteğine sahip. Bizim derdimiz bu değil. Bizim derdimiz önümüzdeki on yıllarda, önümüzdeki yüzyılda Türkiye`yi 5 yıl kesintisiz hükümetlerle tanıştırmak, icraat yapmak, yatırım yapmak, sorun çözmek, demokrasimimizi, ekonomimizi daha ileri taşımaktır. Bundan sonra gelecek bütün hükümetler evet derseniz en az yüzde 50`den fazla halk desteğiyle gelecek. Böyle hükümetler güçlü olacak ve çalışacaklar.”

Sason ziyaretinin ardından Batman`a geçen Şimşek, yapımı kısmen tamamlanan Şevket Başak Köprülü Kavşak`ta incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Şimşek`in yaptığı incelemelerin ardından köprülü kavşak trafiğe açıldı.(M.Fatih Akgül-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir