• DOLAR 32.569
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2421.893
  • ...
"Avrupa referandumda `hayır` çıkması için elinden geleni yapıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Referandum çalışmaları kapsamında Gaziantep`e gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, Başpınar Organize Sanayi Bölgesi'nde Mustafa Topçuoğlu Camisi'nde cuma namazı kıldıktan sonra bir fabrikada işçilerle öğle yemeğinde bir araya geldi.

Bakan Ağbal, burada işçilere hitaben yaptığı konuşmada, “Özellikle Avrupa`daki bazı ülkelere baktığınız zaman Türkiye`deki referandumla ilgileniyorlar. Referandumda ‘hayır` çıkması için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar.” dedi.

Türkiye ekonomisi tarihi boyunca olabildiği en iyi noktada olduğunu belirten Ağbal, “Türkiye`de faizler ilk defa yüzde 4`lere indi. Ekonomideki bu büyüme oranları tavan yaptı. İstihdamda olağan üstü artışlar oldu. Hatırlarsanız İsrail`in özür dilemesi de o döneme denk geliyor. 2013 yılında başka bir şey daha oldu. Üçüncü havalimanının temel atma törenini yaptık, hemen inşaatını yapmaya başladık. Bu vesayet makamları ‘Türkiye yerinde saysın` diyen bu makamlar ‘Gezi Parkı Olayları` diye bir takım olayları karşımıza koydular. Bugün üçüncü havalimanı projesinin gerçekten dünya projesi olduğunu bir daha görüyoruz.” dedi.

"En son THY`nin uçuşları ile ilgili getirilen yasaklamalara bakınca aslında üçüncü havalimanı projesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görüyoruz" diyen Ağbal, “Biz 2013 yılında üçüncü havalimanı projesine başladığımızda belki ilk anda bu kadar büyük bir havalimanına ‘Türkiye`nin bir ihtiyacı var mıdır?` diye sorular soruldu. Ama en son THY`nin uçuşları ile ilgili getirilen yasaklamalara bakınca da aslında üçüncü havalimanı projesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görüyoruz. Türkiye`nin yaptığı üçüncü havalimanı projesi Türkiye`yi dünyada üst sıralara çıkaracak. Bütün dünya milletleri gelip Türkiye`den uçacak. Türkiye bütün uçuş noktalarını merkezi olacak. Herkes bunu gördü. Özellikle Avrupa`daki ‘Hayır` kampanyasını yürüten ülkeler dikkatle bakın. Avrupa`daki bazı ülkelere baktığınız zaman özellikle Türkiye`deki referandumla ilgileniyorlar. Referandumda ‘Hayır` çıkması için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Bu ülkelere bugün bakıyorsunuz Türkiye`nin ekonomisinde meydana gelen bu büyümeden en fazla kayba uğrayacak olan ülkeler. Türkiye`nin ekonomik gelişmesinden çekinen ülkeler.” ifadelerini kullandı.

Ağbal, “Çünkü Türkiye sizin gibi genç, dinamik ve girişimci nüfusa sahip. Onun için üçüncü havalimanı projesi ile ilgili o dönemde alınan kararların sonraki yansımalarını arka arkaya gördük. 17-25 Aralık yargı darbe girişimini hep beraber yaşadık. O zaman oynanan oyunların, yazılan senaryoların bugün daha iyi bir şekilde görüldüğünü görüyoruz. Hiç bir zaman için bu ülkenin yakasını bırakmadılar. Sürekli aşağı çekmeye çalışıyorlar. Ardından en son 15 Temmuz hain darbe girişimi. Yaklaşık 10 ay önce bu ülkede yapılan bu alçak darbe girişimini asla unutmayacağız, unutturmayacağız.” şeklinde konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminin içerdeki ve dışarıdaki vesayet odaklarının bir araya gelerek yaptığı bir darbe olduğunu vurgulayan Ağbal, “15 Temmuz'da içerdeki ve dışarıdaki vesayet odakları bir araya gelerek bu oyunu oynadılar, bu darbe girişimini yaptılar. Bugünlerde yeni yeni yargıda iddianameler ortaya çıktıkça, dava dosyaları yayınlandıkça oyun ortaya çıkıyor. Bu hain darbe girişimi böyle içerden birilerinin yaptığı darbe girişimi değil. Belli ki içerdeki bu alçak FETÖ mensuplarını maşa gibi kullanan bir takım dış mihraklar, bir araya gelmişler bu 15 Temmuz'u planlamışlar. Ama bir şeyi unutmuşlar. Sanmışlar ki bu millet önceki darbeler gibi ‘ne yapalım kaderimizde bu varmış` diyecek. 15 Temmuz bu milletin adeta yeniden bir kurtuluş savaşı oldu.” diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, işçilere yönelik yaptıkları hizmetleri anlattı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir