• DOLAR 32.567
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2503.407
  • ...
Hilvan`da Arapça yarışması elemeleri yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`nın Hilvan ilçesinde Bedrettin Kem İmam Hatip Ortaokulu koordinatörlüğünde Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından sosyal etkinlikler kapsamında uluslararası Arapça yarışmasının elemeleri yapıldı.

Gençlik Merkezinde yapılan Programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, okul müdürleri ve farklı ilçelerden gelen yarışmacı öğrenciler katıldı.

Üç kategoride yapılan Yarışmanın jüriliğini Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Doç. Dr. Huzeyfe El Hatip, Hilvan ilçe Müftüsü Tahsin Ekim, Hilvan Kız AİHL Arapça öğretmeni Rıfat Üner, Hilvan AİHL Arapça öğretmeni Yusuf Aykaç, Hilvan Kız AİHL Arapça öğretmeni Özlem Ağıl yaptı.

Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut, İslam Medeniyetinin kadim bir medeniyet olduğunu ve her şeyden önce İslam sanatı İslam`ın dünya görüşünü ve dilini yansıttığını söyledi.

Turgut, “İslam medeniyeti an gelmiş XI. yüzyıl ile XXI. yüzyıl arasına baktığımız zaman dünyaya hükmetmiştir. Bu dünyaya hükmetmesi sadece kılıç ve silahla olmadığını görüyoruz. Sanat yönünde güçlü olduğu dönemlerde İslam`ın aynı zamanda dünyaya hükmettiğini görüyoruz. Fuzuli, Şeyh Galip, Nefi gibi şairler İslam medeniyetinin adeta sanatta temel taşlardır. Bunlar sayesinde İslam sanatı gelişti.” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Arapça metin canlandırma, şiir okuma, Arapça çocuk şarkıları seslendirildi. Okunan Arapça şiirlerde duygulu anlar yaşandı. Şiir okurken gözyaşı döken Ravza Elif Ekinci adlı öğrenci ise birinci oldu.

Yarışmanın sonucuna göre kategorilerde birinci olan okullar şöyle; Hikâye canlandırma da Şanlıurfa Karaköprü Said Nursi İmam Hatip Ortaokulu, şiir okuma da Karaköprü Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, çocuk şarkıları kategorisinde Bozova Kız Anadolu İmam hatip Lisesi oldu.

Yarışmada üç kategoride ilk üçe girenlere çeşitli hediyeler verilirken protokol tarafından jüri üyelerine ve öğrencileri eğitmede emeği geçen Arapça öğretmenlere de hediyeler verildi. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)  


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir