• DOLAR 32.379
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.667
  • ...
Adana`dan Humus Katliamına Tel`in
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - İnönü Parkında 11.30`da başlayan protesto eyleminde tekbirler getirilirken `Dün Hama Bugün Humus, Baas Diktası Yıkılacak İslami Direniş Kazanacak" şeklinde sloganlar atıldı.

Basın açıklaması öncesi söz alan Özgür-Der Adana Temsilcisi Hakan Yalınız, yapacakları basın açıklaması ile Suriyeli mazlumların yanlarında olduklarını göstermek istediklerini belirtti.

İslam ülkelerindeki diktatör yöneticilerin ardı ardına devrilmesinin olumlu bir gelişme olduğunu ve sıranın Suriye`de olduğunu nihayetinde Beşar Esed`in de devrileceğini ifade etti.

Konuşmanın ardından Maşuk Özdemir tarafından basın açıklaması okundu. Esad`ın 11 ay içerisinde 600`ü çocuk 8 binden fazla Müslümanı katlettiği belirtilen Özdemir; "Çağımızın lanetli ashabı uhdudları olan bu zalimler kazdıkları ateş dolu hendeklere genç, yaşlı, kadın, çocuk demeden atmakta ve bu hendeklerin başlarında onları izlemektedirler. Fakat atalarının başına gelen akıbet pusuda onları beklemektedir" dedi.

Rusya ve Çin`in Baas rejimine destek verdiğini belirten Özdemir; "Rusya ve Çin`in Baas diktatörlüğüne sahip çıkmasını şiddetle kınıyor ve de lanetliyoruz. Aynı şekilde Siyonistlerin, Amerika`nın ve diğer emperyalistlerin Ortadoğu`ya müdahalesini şiddetle ret ediyoruz" dedi.

Özdemir; "Suriye`de şehit olanların kanlarının bereketiyle Esad ve rejiminin yok olacak. Hep birlikte insanlığımıza sahip çıkalım. Suriyeli kardeşlerimizin yanında olalım" diyerek basın açıklamasını bitirdi.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/33583.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/33585.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/33584.jpg

(Ayhan Kaya-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir