• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Değiştirilecek Anayasa Türkiye için büyük bir fırsat"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeşitli temaslarda bulunmak ve referandum çalışmaları kapsamında Gaziantep'e gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gaziantep Ticaret Borsası'nı (GTB) ziyaret ederek, günün ilk buğday pazarlığını yaptı.

Gaziantep İş dünyası ile toplantılar gerçekleştirmek üzere Gaziantep'e gelen Ağbal, ilk ziyaretini sabah erken saatlerde Gaziantep Ticaret Borsası'na yaptı. GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Meclis Üyeleri tarafından karşılanan Bakan Ağbal, burada hububat ve bakliyat satış salonlarında GTB üyeleriyle bir araya gelerek günün ilk buğday satışını yaptı. Üretici ve tüccarlarla sıkı bir pazarlık yapan Bakan Ağbal, günün ilk buğday satışını 1,50 TL'den işleme koydu.

Daha sonra borsa yöneticileri ve esnafla kahvaltıda bir araya gelen Ağbal, burada yaptığı konuşmada hükümet olarak en büyük desteği her zaman tarıma verdiklerini söyleyerek, ülke tarımının gelişmesi için yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

2017 yılında tarım sektörü için 30 milyar lira bütçe ayrıldığını belirten Ağbal, "Bu bütçeden 13 milyar lirasını doğrudan çiftçimize aktarıyoruz. Yine bunun 5- 6 milyar lirasını süspansiyon ödemeleri olarak, işte Toprak Mahsulleri Ofisi üzerinden kaynak olarak çiftçilerimize aktarıyoruz. Özellikle son yıllarda sulama yatırımlarına, gölet yatırımlarına, kanal yatırımlarına ayrı bir önem vermeye başladık. Yeter ki bütün bölgelerde havza bazlı geliştirdiğimiz modelde üretim olsun." dedi.

Gaziantep'te oluşturulan birliktelik ruhunun takdire şayan olduğuna dikkat çeken Ağbal, "Gaziantep'in tarımda elde ettiği başarıyı ve gelişmişliği taktir etmemek mümkün değil. Bu kadar ticaretin döndüğü, ticaretin oluştuğu Gaziantep, Türkiye'nin önünü açan önemli şehirlerden bir tanesidir. Sonuna kadar sizlere destek olacağız. Gaziantep inşallah daha da büyüyecek ve gelişecektir. Gaziantep'in potansiyeli ve müthiş bir gelişim kültürü var, müthiş bir ticarete yatkınlığı var." ifadelerini kullandı.

16 Nisan'da yapılacak olan referandumla ilgili de konuşan Ağbal, değiştirilecek Anayasa'nın Türkiye için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Ağbal, "Önemli bir Anayasa değişikliği yapıyoruz. Ülkenin önünü açacak ve ülkeyi büyütecek. Şu sizin yaptığınız işlerin önünü açacak bir değişiklik yapıyoruz. Bu ülke yıllardır çok sıkıntı çekti. 90'lı yıllarda istikrarsızlıkların, siyasi kırılganlıkların bu ülkeye ne kadar maliyeti olduğunu hepimiz biliyoruz. Ülke 11 yıl yerinde saydı. Bugüne kadar gerçekten çok iyi işler yaptık. Ülkede ekonomide, siyasette kalıcı bir istikrar sağladık. Diyoruz ki, şimdi tarihi bir fırsatın eşiğindeyiz. Bu kadar güzel işler yaptık, ülkeyi bu kaos halinden, batık halinden aldık. IMF'ye olan borçları ödedik. Türkiye her bakımdan uluslararası alanda söz sahibi ülke haline geldi. Gelin diyoruz bir sıçrama daha yapalım. Bu ülkenin çok daha iyi yerlere gelmeye hakkı da var buna da layığız. Ülke olarak geldiğimiz nokta yeterli değil. Bütün bu yapılan yatırımlar bütün bu yapılan işler geçmişe göre iyi ama gelecek, çocuklarımız için, torunlarımız için, ülkemiz için daha çok kat etmemiz gereken yol var." şeklinde konuştu.

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ise, Gaziantep'in gıda sanayisi hakkında açıklamalarda bulunarak, Gaziantep'in tarıma dayalı gıda sanayisinde Türkiye'nin başkenti konumunda olduğunu ifade etti.

Toplantıya Bakan Ağbal'ın yanı sıra, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan, Abdulkadir Yüksel, Canan Candemir Çelik, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan katıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir