• DOLAR 32.586
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2421.655
  • ...
"Cehalet toplumları helak eden en büyük musibettir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır ve Değerlerini Koruma Derneği Başkanı Recep İdikut, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla İLKHA'ya yaptığı açıklamada, kitap okumanın önemine vurgu yaparak toplumları helak eden cehaletin engellenmesinin ancak kitapla mümkün olabileceğini söyledi.

Kitapların, insanlara duygularını paylaşan birer dost ve arkadaşa benzeten İdikut, dernek olarak kitap okumayı arttırmaya yönelik faaliyetlerini anlattı.

Kitap okuyarak cehaletin önüne geçilebileceğine işaret eden İdikut, "Cehalet, toplumları helak eden en büyük musibettir. Bu musibetlere direnecek en büyük güç de kitap okumaktır. Kitaplar, başımızı dik eder. Aramızdaki ihtilafları giderir. Aramızdaki kardeşliğin tesis edilmesine katkıda bulunur." ifadelerini kullandı.

İdikut, "Osmanlı ve Selçuklular döneminde dünyanın en büyük kütüphaneleri tesis edilmiştir. Bir milyondan fazla kitabın bulunduğu kütüphane Diyarbakır`da varmış. Diyarbakır`da kitap okuma projesini geliştirmek bakımından kitap okumak programları oluşturuyoruz. Üniversite ve diğer liselerimizde kitap okuma halkalarının oluşturmaları için çalışmalar yürütüyoruz." dedi.

"Gençler, ayda bir tane de olsa dergi okumaları gerekiyor. Gündelik bir gazeteyi takip etmelerini ve ayda bir kitap okumalarını tavsiye ediyor ve öneriyoruz." diyen İdikut, bir milyondan fazla kitap dağıtımında bulunduklarını aktararak, "Gayemiz ‘Her okula bir kütüphane`, ‘Her Kur`an-ı Kerim kursuna bir kütüphane` ve ‘Her eve bir kütüphane` çalışmasını hayata sokmaktı. Bir kişi, gelişmesinde ruhi ve fikri olarak neye ihtiyaç duyuyorsa, o noktada tespit ettiğimiz kitapları öneriyoruz. Önerdiğimiz kitaplar çerçevesinde varsa hediye ediyoruz yoksa yardımcı oluyoruz." dedi. (M. Sıddık Bilge/M. Hüseyin Temel – İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir