• DOLAR 32.382
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.62
  • ...
Çocukları dağa göndermeye çalışan şüpheli yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Valiliği tarafından yapılan açıklamada, çocuklarını PKK'ye militan olarak göndermeleri hususunda ailelere baskı yaptığı iddia edilen bir şüphelinin yakalandığı belirtildi.

PKK adına faaliyet yürüten ve örgütü övücü söylemlerde bulunan kişilere yönelik çalışma yapıldığının bildirildiği açıklamada, PKK propagandası yapan bir şüpheli ile çocuklarını PKK'ye militan olarak göndermeleri hususunda ailelere baskı yaptığı iddia edilen bir diğer şüphelinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Açıklamada, "29 Mart 2017 tarihinde Bulanık ilçesi Rüstemgedik Belde Belediye binasında ve eklentilerinde aramalarda 11 adet masaüstü bilgisayar, bir adet dizüstü bilgisayar, bir adet notebook, bir adet tablet bilgisayar, 7 adet harici disk, 3 adet disket, 2 adet CD, 7 adet cep telefonu, 3 adet sim kartı, 7 adet 2008 yılı baskılı 'Sızıntı' dergisi, 2 adet 'Özgür Gündem' gazetesi, bir adet 'Azadiya Welat' isimli gazete ele geçirilmiştir. Tespit edilen bir şüpheli şahsın adli işlemleri devam etmektedir. Ayrıca, Korkut ilçesi Karakale köyünde ve civarında çocuklarını PKK/KCK silahlı terör örgütüne militan olarak göndermeleri konusunda aileler üzerinde sözlü propaganda yaptığı tespit edilen bir şahıs da yakalanmıştır. Yakalanan şüpheli şahsın adli işlemleri devam etmektedir." denildi.

Evden hırsızlık yapmak suçundan aranan 3 kişinin tutuklandığına da yer verilen açıklamada, "29 Aralık 2016 tarihinde Saray Mahallesi'nde meydana gelen evden hırsızlık olayında, olayın şüphelisi olan şahıs çalmış olduğu 2 adet fotoğraf makinesini satmaya çalışırken suçüstü yakalanarak gözaltına alınmış ve çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanmıştır. 10 Mart 2017 tarihinde Kültür Mahallesi'nde meydana gelen evden hırsızlık olayının şüphelisi ve aynı zamanda cezaevi firarisi olarak aranan ve hakkında 2 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs gözaltına alınmış ve çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanmıştır. 23 Mart 2017 tarihinde Hürriyet Mahallesi'nde meydana gelen evden hırsızlık olayının faili olduğu tespit edilen şahıs gözaltına alınmış ve çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanmıştır." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir