• DOLAR 32.561
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2427.305
  • ...
Meteoroloji`den kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Ankara, Eskişehir, Sivas, Kırşehir, Bolu, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yağışlı geçeceğinin tahmin edildiğini açıkladı.

Genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Erzurum ve Ağrı çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kuvvetli sağanak yağış şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ile 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Yağışların öğle saatlerinden itibaren Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, yıldırım ve benzeri) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Kuvvetli Rüzgâr Uyarısı

Rüzgârın sabah saatlerinden itibaren Marmara, Kuzey Ege ile Batı Karadeniz kıyı kesimlerinde fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, çatı uçması ve benzeri) dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı, doğusu zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde Bilecik çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, İç Ege ile zamanla İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren bölge geneli ile gece saatlerinde Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren bölgenin güneyi, Ankara, Eskişehir, Kırşehir çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Konya, Kayseri ve Nevşehir çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde Bolu çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren bölge geneli ile akşam saatlerinden sonra güney kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Erzurum ve Ağrı çevrelerinde sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak şeklinde olması bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23°C

Ankara: Parçalı çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde hafif sağanak yağışlı 15°C

Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren il genelinde kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak şeklinde olması bekleniyor. 15°C

Erzurum: Parçalı, çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 6°C

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 15°C

Trabzon: Parçalı, zamanla çok bulutlu 12°C

Zonguldak: Parçalı bulutlu, zamanla çok bulutlu 10°C (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir