• DOLAR 32.597
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2498.61
  • ...
Gaziantepliler Regaip Kandilini camilerde idrak etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te Regaib Kandili büyük bir heyecan ve coşkuyla idrak edildi. Üç ayların başlangıcı Regaib Kandili'nde vatandaşlar, akşam saatlerinden itibaren evlerine yakın camilere giderek geceyi ibadetle geçirdi.

Recep ile başlayan, Şaban ile devam eden ve Ramazan ile son bulan üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandili, kentte çeşitli programlarla ihya edildi. Regaib Kandili`nde geceyi idrak etmek isteyen Gaziantepli vatandaşlar, Ulu Cami başta olmak üzere şehirde bulunan diğer camilere akın etti. Camiyi dolduran 7`den 70`e kadın-erkek bütün cemaat okunan Kur`an-ı Kerimi can kulağıyla dinleyip İslam alemi için bol bol dua etti.

Kandil dolayısıyla camilerde yoğunluk yaşanırken, cami içerisinde yer bulamayan vatandaşlar, cami avlusuna serilen halı ve hasırların üzerinde namaz kıldı. Camileri dolduran cemaat, namaz sonrası hep birlikte el açıp dua etti. Vatandaşlar, Müslümanların birlik ve beraberliği için dua ettiklerini söylediler.

Gaziantep Ulu Cami`de yatsı namazını kalabalık bir şekilde cemaat ile kılan vatandaşlar, namaz sonrası Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu`nun gecenin önemine dair yaptığı vaazı dinleyerek, namazın ardından okunan Mevlid-i Şerif ve Kur`an Kerimi dinledi.

“İnşallah rabbim bizi Ramazan ayına da ulaştırır”

Namaz çıkışı Regaib Kandili ve üç aylar ile ilgili duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaşan Gaziantepli vatandaşlar, bu gece ve üç aylar hürmetine İslam coğrafyasında yaşanan zulümlerin son bulması için dua ettiklerini dile getirdiler.

Üç aylara ulaşmanın sevincini yaşadığını söyleyen Mustafa Altın, “Bizleri bu mübarek geceye ve üç aylara eriştiren Allah`ımıza hamdüsenalar olsun. Müslümanlar olarak Allah`ın rahmet ve mağfiret ayına girmiş bulunuyoruz. Allah'a (c.c) ne kadar şükür etsek azdır.”dedi.

Adana`dan Gaziantep`e misafir olarak geldiğini ve mübarek bu geceyi arkadaşları ile birlikte camide idrak etmek istediğini belirten Alper Tan, “Allah`a hamdüsenalar olsun, bizleri bu mübarek gece olan Regaip Kandiline kavuşturdu. Tüm İslam aleminin Regaip Kandilini en içten dileklerimle kutlarım.”diye konuştu.

Üç aylar hürmetine İslam coğrafyasına barış, huzur ve mutluluk gelmesini temenni ettiğini söyleyen Mehmet Korkmaz, “Bugün üç ayların başlangıcı olan Recep ayının ilk gününü Regaip kandilini idrak etmek amacıyla camiye geldik. Bu gece gerçekten feyzi yüksek bir gecedir. Allah (c.c) bütün ümmeti Muhammed`i bu gecenin feyzinden, bereketinden faydalanmayı nasip etsin. Bütün İslam alemine ve ülkemize birlik ve beraberlik nasip etsin. Bu gece inşallah bütün Müslüman kardeşlerimizin affına vesile olmasını diliyorum. Herkesin Regaip Kandilini kutluyorum.” temennisinde bulundu.

Üç ayların tüm İslam alemine hayırlar getirmesini dileyen Ali Nurtaş ise duygularını şu ifadelerle dile getirdi:

“Bu gece çok mübarek bir gündür. Ümmet-i Muhammed`e hayırlı ve uğurlu olsun. İnşallah rabbim bizi Recep ayına ulaştırdığı gibi Şaban ve Ramazan ayına da ulaştırır. Bu gece İslam alemine barış ve huzur getirsin. Ülkemize ve milletimize sağlık getiren bir kandil olsun. İnşallah rabbim bizi Ramazan ayına da ulaştırır. Tek temennimiz huzur ve sağlık.”ifadelerini kullandı.

Camiye çocukları ile birlikte gelen kadınlar da, üç aylar ve kandil gecelerinin bir fırsat olduğunu ve bütün İslam aleminin kandilini kutladıklarını dile getirdiler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir