• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman`da su ürünleri av yasağı başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, şehrin sınırları içerisinde yer alan Batman Çayı, Batman Baraj Gölü, Dicle Çayı, Garzan Çayı, Gercüş Kırkat Göleti ve bunlarla bağlantılı tüm akarsularda 2017 yılı su ürünleri avlanma yasağının 1 Nisan'da başlayıp, 1 Temmuz'da sona ereceğini bildirdi.

Av yasağı döneminde bütün balıkçı teknelerinin karaya çekilmesi ve kesinlikle suda bulundurulmaması gerektiği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Kiyas, vatandaşların av yasağına dikkat etmelerini istedi.

Kiyas, "Halkımızın av yasağına riayet etmesi hususunda daha duyarlı olmaları, balıkların üremesi ve çoğalmasına imkan veren bu dönemde olta avcılığı dahil her türlü avlanmanın yasak olduğunun bilinmesi ve gelecek nesillere sağlıklı, zengin protein kaynağı olan balık popülasyonları bırakmamızın milli ve insani bir görev olduğunun şuuru ile avlanmayıp çevremizdekileri uyaralım. Bu hususta Batman halkının gerekli hassasiyeti göstereceğine inanmaktayım. Bakanlığımızın Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün ülkemizin iklim şartlarına göre av yasağı süresi belirlenmektedir. Batman ilinin içinde bulunduğu bölgemizde av yasağı sazangiller familyasına ait tüm balıklar için 1 Nisan'da başlayıp 1 Temmuz'da bitmektedir." dedi.

Kurallara uymayanlar için cezai işlem uygulanacağını kaydeden Kiyas, "İlimizin sosyal ve ekonomik yönden gelişmesine önemli katkısı olan su ürünlerinin korunması ve geliştirilmesi yönünden alınan bu tedbirlerin başarılı olması için av yasağı döneminde balıkların avlanması, nakli ve satışını yapan şahısları gören vatandaşlarımızın en yakın Belediye Zabıta Amirliğine, İl Emniyet Müdürlüğüne, İl Jandarma Komutanlığına, İl ve İlçe Müdürlüklerimize bildirmeleri hususunda gerekli hassasiyeti göstermelerini beklemekteyiz. Buralara bildirimde bulunan şahısların kimlikleri gizli tutulacaktır. Vatandaşlarımızın su ürünleri av yasağına uymaları, cezai müeyyidelere maruz kalmamaları en içten dileğimizdir." ifadelerini kullandı.

İdari para cezası kesmekle sorumlu kişilerle ilgili Kiyas, şunları kaydetti: "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı teşkilatında ve bakanlığa bağlı su ürünleri ile ilgili teşekküllerde su ürünlerinin, deniz ve iç suların koruma ve kontrolü ile görevlendirilen personel ile emniyet, jandarma, sahil güvenlik, gümrük ve orman muhafaza teşkilatları mensupları, belediye zabıtası amir ve mensupları, kamu tüzel kişilerine bağlı muhafız, bekçi ve korucular ile emniyet ve jandarma teşkilatının bulunmadığı yerlerde köy muhtar ve ihtiyar heyeti üyeleri bu kanunla ve bu kanuna istinaden konulan yasaklardan dolayı bu kanun kapsamına giren suçlar hakkında zabıt varakası tutmak, bu çerçevede idarî para cezalarını kesmekle vazifeli ve yetkilidirler."  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir