• DOLAR 32.602
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2499.882
  • ...
Dolandırıcılar 6 yaşındaki kız çocuğunun adına holding açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dolandırıcılar Muş`ta yaşayan bir kız çocuğunun üzerine holding kurdu. Eve gelen evraklarla olayı öğrenen baba, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Muş`un Korkut ilçesine bağlı Alazlı (Tırmêt) köyünde ikamet eden birinci sınıf öğrencisi Hiranur Demir`in (6) adına dolandırıcı şebekeler tarafından holding kuruldu. Haberi eve gelen posta evraklarıyla duyan baba Aydın Demir, durum karşısında ne yapacağını şaşırdı.

Kızının adına sigorta şirketinden para cezası geldiğini belirten baba Demir, "Dün posta, bizim eve bazı evraklar bıraktı. Bu evraklarda kızımın adına bin 770 TL bir para cezası gelmiş. Kızım da 2011 doğumludur. Yani bu işlem yapıldığında 5 yaşındaymış." dedi.

Savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Demir, "Gelen evrakları okuduğumda bir yanlışlık olduğunu sezdim ve sigorta şirketine geldim. Burada bana bir evrak verdiler ve burada bana ‘Bunlar suç şebekeleri tarafından oluşturulmuş, ilerde sizin başınıza büyük bir belanın geleceğinin habercisidir.` dediler." İfadelerini kullandı.

"Kendisini ifade edemeyen küçük bir çocuğun adına holding kurmak bu kadar kolay mı?" diye soran Demir, "Bu evrakları okuduğumda, haberlerde izlediğimiz gibi kendimizin de dolandırıcıların tuzağına düştüğümüzü, bizim üzerimizde bazı planların yapıldığını anladım. Sosyal Sigortalar Kurumuna gittim ve burada bu belgeleri araştırdığımda 6 yaşındaki kızımın üzerine holding kurulduğunu öğrendim. Ve suç duyurusunda bulundum. Ayrıca bu mağduriyetlerin tekrar yaşanmaması için maddi ve manevi olarak da karşı taraftan şikâyetçiyim." şeklinde konuştu. (Ayetullah Tarhan- İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir