• DOLAR 32.551
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2425.675
  • ...
Arapça şiir ve metin canlandırma yarışması yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Arapça şiir ve metin canlandırma yarışmasının bu yıl 8`incisi yapıldı. Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirilen yarışmada,  Adıyaman ve ilçelerinden katılan imam-hatip lisesi öğrencileri yarıştı.

Jüri başkanlığını Yrd. Doç. Dr. Hacı Çiçek, jüri üyeliğini ise Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi, Seyit Ahmet Orhan, Muhammed Nur En-Nemr'in yaptığı yarışmada,  şiir okumada 15 öğrenci, metin canlandırmada ise 8 okul yarıştı.

Yarışmanın koordinatörlüğünü yapan Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Gaffari İzci, bu yarışmaların amacının, Kuran`ın daha iyi anlaşılması, Hz. Muhammed'in İslam ümmetine verdiği mesajların daha net olarak ve bizatihi kendi kaynaklarından okunup anlaşılması olduğunu belirtti.

İzci, "Her yıl yapılan Arapça yarışmalarının bu yıl 8'incisini düzenliyoruz. Bu yıl Adıyaman`da koordinatör okul olarak biz buna ev sahipliği yapıyoruz.  Bu yarışmaya ilimiz ve ilçelerimizde faaliyet gösteren 15 imam hatip lisesi katılıyor. 2 kategoride yarışma yapılıyor: şiir ve metin canlandırma.  Şiirde ve metin canlandırmada birinci olan öğrencilerimiz Adıyaman`ımızı temsil etmek üzere Nisan ayında yapılacak olan bölge yarışmasına katılacaklar.  Geçen sene Türkiye finalinde 43 ülke katıldı bu yarışmaya.   Bu Arapça yarışmalarının temel amacı; Arapçanın toplumda beğenilmesi, konuşulması, Kuran`ın daha iyi anlaşılması, Peygamber'in İslam ümmetine verdiği mesajların daha net olarak ve bizatihi kendi kaynaklarından okunup anlaşılmasıdır. Bunun için her sene düzenli olarak il yönetimi genel müdürlüğümüz tarafından yürütülüyor bu çalışmalar. Biz de okul olarak öğrencilerimizi buna hazırlıyoruz. " şeklinde konuştu.

Yarışmada metin canlandırmada Adıyaman Ebu Sadık İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Nurdağ, şiir okumada ise TOBB İmam Hatip lisesi öğrencisi Meryem Dede birinci oldu.

Yarışmanın birincileri Nisan ayında Ankara`da yapılacak olan Türkiye finallerinde yarışacak. (Ferit Gölgül- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir