• DOLAR 32.333
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2298.626
  • ...
SON DAKİKA
Kahta`da minik öğrencilere trafik eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazi Ortaokulu Konferans Salonunda düzenlenen seminere, ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Öner, ilçe Emniyet Müdür Vekili Durmuş Ali Özkan, Gazi Ortaokulu müdürü İbrahim Sandal, okul öncesi ve ilkokul öğrencileri ile öğretmenler katıldı.

Seminer öncesi açıklamada bulunan ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Öner, “İlçemizde okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik trafik bilincinin kazandırılmasına yönelik eğitimler verilecek. İlçemizdeki ilk eğitime Şehit Sevgi Yeşilyurt Anaokulu ve Gazi Ortaokulu öğrencileri ile başladık. Bu eğitimlerde öğrencilerimize trafik ışıkları, trafik işaretleri, trafik levhaları, kaldırımda yürümek gibi temel trafik kuralları hakkında uzman kişiler tarafından eğitimler verilecek.” ifadelerini kullandı.

Seminer, Sürücü Eğitimleri Konfederasyonu(TÜSEKON) tarafından görevlendirilen Sürücü Eğitmeni Ahmet Yıldırım`ın anlatmış olduğu trafik kuralları eğitimini konu alan sunum ile başladı.

İlçe Emniyet Müdür Vekili Durmuş Ali Özkan, öğrencilere trafik ışıkları, trafik işaret ve uyarı levhaları ile emniyet kemerinin kullanımı hakkında bilgi vererek, “En basit görünen trafik kurallarına dahi göz ardı etmeden uymamız lazım. Trafik kurallarına uymak son derece takdir edilecek bir durumdur. Unutmamamız gerekir ki trafik kurallarına uymak hayat kurtarır. O kurallar bizim can güvenliğimiz için var. Trafiğin güvenli ve huzurlu olması açısından son derece önemli olan trafik uyarı ve işaret levhalarını da iyi bilmemiz gerekir. Araçlara bindiğimiz zaman mutlaka emniyet kemerimizi kullanmalıyız. Kullanmayan birisini gördüğümüz de uyaralım. Bu babamız, annemiz, abimiz ya da başka birisi olabilir hiç fark göz etmeksizin uyarmamız gerekir.” dedi. (Aydın Evren - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir