• DOLAR 32.367
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2325.254
  • ...
Öksüz`ün altından Amerika çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

M. Erkan Yavuz / Doğruhaber

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynakları, 21 Temmuz 2016'da, saat 10.22'de ABD İstanbul Başkonsolosluğu adına kayıtlı numaradan, FETÖ`nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu belirtilen Adil Öksüz'ün cep telefonunun arandığına dair kayıt bulunduğunu bildirdi. Başsavcılık kaynakları, yargı muhabirlerinin, dün bir gazetede yayınlanan "darbe girişimi gecesi Öksüz'ün, ABD konsolosluğu santral numarasından arandığına" ilişkin habere yönelik soruları üzerine, "21 Temmuz 2016 tarihinde, saat 10.22'de ABD İstanbul Başkonsolosluğu adına kayıtlı numaradan Adil Öksüz'ün cep telefonunun arandığına dair kayıt var." bilgisini paylaştı. Öte yandan, Öksüz'ün de şüphelileri arasında yer aldığı, darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'ndeki eylemlere yönelik iddianamenin son kontrollerinin yapıldığı, muhtemelen bugün mahkemeye gönderileceği belirtildi.

ADİL ÖKSÜZ NASIL SERBEST KALDI?

15 Temmuz darbe girişiminin en önemli merkezi Akıncılar Hava Üssü'ydü. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarının tutulduğu 4. Ana Jet Üs Komutanlığında planın en büyük ayağı gerçekleşti. Esir alınan Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarını kurtarmaya giden askerler şok bir isimle karşılaştılar. Orada hem de öyle bir durumda asla bulunmaması gereken bir sivil Akıncılar Hava Üssü'ndeydi. Bu kişinin kimliği tespit edilir edilmez, FETÖ'cü olduğu ortaya çıktı. Acil bir şekilde savcılığa sevk edilen Adil Öksüz'ün çıkarıldığı mahkemece tutuklanması beklenirken serbest kaldı ve şu an firari durumda. Peki, Adil Öksüz nasıl serbest kaldı?

ADİL ÖKSÜZ'ÜN SAVCILIKTAKİ AKILALMAZ İFADESİ

Öksüz mahkemedeki ifadesinde şunları söylemişti; "Amcam, o bölgede kıymetli arazi olduğunu gelecekte iyi para getireceğini söylemişti. Ben de 14 Temmuz akşamı Sakarya'dan Ankara'ya geldim. Tarla bakarken yakalandım, darbe ile ilgim yok. "Ben Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktayım. Benim amcam olan M.Ö. bankacılık yapmıştı Kazan'da (Akıncı Hava Üssü'nün bulunduğu bölge). Kazan civarında kıymetli arazi olduğunu, gelecekte iyi para getireceğini söylemişti. Ben de 14 Temmuz akşamı Sakarya'dan Ankara'ya geldim. Cuma akşamı M.Ö. isimli amcamın Keçiören`de evi vardı orada kaldım. 16 Temmuz günü sabah 09.00-10.00 gibi de Ankara Keçiören'den ticari taksi tuttum. Taksiyle geldim. Orada tarla baktım. ...Akıncı yakınındaki bir köyde Hasan isimli bir köylünün Akıncı'nın orada bir tane köy var. Muhiti de ben biliyorum. Köye vardım taksiciyi geri gönderdim. Taksiciyle de ben 150 TL'ye anlaşmıştım. Alacağım araziye bakmak için köy girişine yakın beni bırakmasını söyledim. Ve taksici döndü... Beni o yol üzerinde araziden jandarmalar aldılar. Benim Akıncı Üssü'nde tanıdığım herhangi bir subay astsubay mevcut değildir. Ben üsse de hiç girmedim. Nasıl bir yer olduğunu da bilmiyorum. Üsse yakın bölgede tarla bakıyordum.” Bu ifadelerin ardından mahkeme Öksüz'ü, yurtdışı çıkış yasağı getirerek, adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Şu anda ise nerde olduğu bilinmeyen Adil Öksüz'ün yurt dışına firar ettiği-ettirildiği düşünülüyor.

BİZİM ÇOCUKLAR HAPİSTE!

ABD Merkezi Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel, Türkiye'deki darbe girişimi sonrasında ABD'nin iyi ilişkilerinin bulunduğu bazı askeri liderlerin şu anda hapiste olduğunu söyledi. Votel'in açıklaması ABD medyasında, “ABD'nin Türk Ordusu'ndaki en yakın müttefikleri darbeci suçlamasıyla içerde" şeklinde yorumlandı.

BOZDAĞ: ÖKSÜZ`Ü SAKLIYORLAR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ocak ayının başında 15 Temmuz darbe girişiminin kritik isimlerinden, FETÖ'nün 'hava imamı' olarak bilinen Adil Öksüz'ün başkaları tarafından saklandığını belirterek "Kişisel görüşüm onu birilerinin sakladığı, kaçırmak için uygun zamanı beklediği yönünde. Şu ana kadar hiçbir yerde radara düşmedi. Kişisel görüşüm onu birilerinin sakladığı, kaçırmak için uygun zamanı beklediği kanaati var. Ama eninde sonunda yakalanacak" diye konuştu.

ADİL ÖKSÜZ MİT AJANI MI?

15 Temmuz darbe girişiminden beri Adil Öksüz muamması sürüyor. Akıncı Üssü`nde yakalandıktan iki gün sonra serbest bırakılan Adil Öksüz için CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu`nun “Bir takım bilgiler var. Bunu söyleyemem. Elimde belge olması lazım” sözlerinden neyi kastettiğini iktidara yakın gazeteci Abdülkadir Selvi açıkladı. Selvi, Kılıçdaroğlu`nun ” Adil Öksüz`ün MİT ajanı olduğu yolunda istihbarata” sahip olduğunu yazdı. Selvi yaptığı araştırmalardan Adil Öksüz`ün MİT ajanı olduğu bilgisine ulaşamadığını da aktardı. Ortaya çıkan Başkonsolosluğa ait telefon görüşmesi kaydı ile Öksüz`ün MİT üyesi olduğu iddiası da çöktü.

KEMAL KILIÇDAROĞLU ADİL ÖKSÜZ İÇİN NE DEMİŞTİ?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Adil Öksüz için “Kim bu Adil Öksüz, neden serbest bırakıldı ve neden yakalanmıyor? Benim bir cevabım var tabii ama şimdi söyleyemem. Bunu söylemem için elimde belge olması lazım, birtakım bilgiler var. Bunun üzerine gitmek gerekiyor. Adil Öksüz olayını yakından herkesin izlemesini isterim.”

ABD Büyükelçiliği Öksüz'ün arandığını kabul etti

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Adil Öksüz'ün arandığı haberleri üzerine açıklama yapmak zorunda kaldı. Yapılan açıklamada Adil Öksüz'ün ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğunca vizesinin iptal edildiğini bildirmek üzere arandığı iddia edildi. Açıklamalar kamuoyu tarafından tatmin edici bulunmadığı gibi Öksüz`ün numarasının ABD konsolosluğu tarafından biliniyor olması da düşündürücü bulundu.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği FETÖ firarisi Adil Öksüz'ün ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'ndan 21 Temmuz 2016'da aranmasına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Amerikan-Türk emniyet güçleri arasındaki yakın işbirliğinin doğrudan sonucu olarak, ABD`nin İstanbul Başkonsolosluğu`ndan Adil Öksüz adına kayıtlı bir numaraya 21 Temmuz 2016 tarihinde bir çağrı gerçekleştirilmiştir." denildi.

VİZE İPTALİ KONUSUNDA BİLGİLENDİRMEYE ÇALIŞTIK İDDİASI

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 21 Temmuz'da ABD`nin Türkiye Temsilciliği`ni arayarak, Adil Öksüz`ün Türkiye`den kaçmasını engelleme konusunda yardım talebinde bulunduğu savunulan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Bunun arkasından Öksüz`ün vizesini iptal ettik ve ABD yasaları gereğince Öksüz`ü arayarak kendisini bu iptal konusunda bilgilendirmeye çalıştık. ABD Başkonsolosluğu`nun, şüphe uyandırmaktan çok uzak olan bu çağrısı, darbe girişiminin ardından ABD ve Türk emniyet güçlerinin yakın işbirliğini sergilemektedir." Açıklamada, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu çalışanlarının Adil Öksüz ile görüşüp görüşmediğine ilişkin bilgi verilmedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir