• DOLAR 32.539
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2440.497
  • ...
Araban`da Kutlu Doğum Haftası Coşkusu Yaşandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Araban ilçesi Müftülüğü tarafından `Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri çerçevesinde, Hz. Muhammed (sav)’in 1440. doğum yıl dönümü münasebetiyle Araban Kaymakamlığı Özel İdare Kongre ve Sergi Salonu`nda program tertip edildi. Program güller dağıtılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim okunması, Hoşgör Fatih Kur’an Kursu öğrencilerinden oluşan mehter takımı konseri, sinevizyon sunumu, Grup Gülşen Türk tasavvuf musikisi konseriyle devam etti. Araban İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç’in açılış konuşmasından sonra Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Bakkal konferans verdi. Program, ödül töreninin ardından Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir’in bin 500 kişiye lahmacun ve ayran ikramı ile son buldu.


Programa Araban Kaymakamı Necdet Özdemir, Araban Cumhuriyet Savcısı Ali Akın Doğuşlu, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Şahinbey İlçe Müftüsü Yahya Polat, Araban İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç, Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan, ilçe halkı arasında yaşanan her türlü küskünlük ve dargınlıkları ortadan kaldıran aile olarak bilinen Şahin ailesinden Şeyh Latif Şahin ve Şeyh Mehmet Şahin kardeşler, ilçe merkezi ve köylerindeki din görevlileri ile vatandaşlar katıldı. Salonun dolması nedeniyle salona sığmayan vatandaşlar konuşmaları salon dışında kurulan ses sisteminden dinledi.


Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Araban Belediyesi personeli sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar ilçedeki tüm evleri ve iş yerlerini dolaşarak Belediye Başkanı Mehmet Özdemir’in özel bastırdığı 3 bin adet `Peygamberimiz (sav) Günlük Dualar` ve `Kırk Hadis` kartelası dağıtıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir