• DOLAR 32.583
  • EURO 34.715
  • ALTIN 2491.92
  • ...
Kuvvetli Yağış Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde görülecek yağışların; Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Karadenizin iç kesimleri, Samsun, Ordu, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Van, Hakkari çevreleri ile zamanla Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu bölgelerde 3 ila 5 derece azalacak, Marmara`da 2 ila 4 derece artacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerde güneyli yönlerden orta kuvvette, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolunun kuzey ve batısında kuzeyli, Doğu Akdeniz kıyıları ile güneydoğu bölgelerde güney ve güneybatılı yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Karadenizin iç kesimleri, Samsun, Ordu, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Van, Hakkari çevreleri ile zamanla Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olacağı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafelerinde azalma, ulaşımda aksama vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Akdeniz kıyıları dışında, Ege kıyılarında hafif, ülkemiz genelinde orta kuvvette buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolunun kuzey ve batısında kuzeyli, Doğu Akdeniz kıyıları ile güneydoğu bölgelerde güney ve güneybatılı yönlerden kuvvetli olarak esmesi, İç Anadolu ve Batı ve Orta Karadeniz`in iç kesimlerinde yerdeki kar örtüsü ve devam eden kar yağışı sebebiyle meydana gelebelicek tipi nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımında aksama vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevreleri ile öğle saatlerinde Edirne ve Kırıklareli çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.
EGE: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde kuvvetli, kıyılarda hafif kuvvette buzlanma ve don olayı bekleniyor.
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin aralıklı yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışlar Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, kıyılarında kuvvetli olmak üzere bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur, iç kesimler ve Orta Karadeniz kıyıları ile zamanla Doğu Karadeniz kıyılarında karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek
DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Van, Hakkari çevreleri kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, kuzey ve batısında kuzeyli, Güneydoğusunda güney ve doğu, yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) esecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu,aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, kuzey kesimlerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey çevreleri hafif kar yağışlı (-5/-2)
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu (-2/4)
İzmir: Parçalı bulutlu ( -1/8)
Bursa: Çok bulutlu (-6/0)
Konya: Çok bulutlu (-7/-3)
Adana: Parçalı ve çok bulutlu (4/11)
Mersin: Parçalı ve çok bulutlu (5/11)
Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı (1/4)
Batman: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu (2/5)
Şanlıurfa: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu (3/7)
Gaziantep: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı (0/4)
Mardin: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu (0/3)
Van: Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağışlı (-3/0)
Bingöl: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı (-4/0)
(Ayhan Kaya-İLKHA )
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir