• DOLAR 32.578
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2425.77
  • ...
Gıybet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rahman ve rahim olan Allahın adıyla
Bizi Müslüman olarak yaratan ve dosdoğru yolu üzere bize cihadı lütfeden alemlerin Rabbine hamd olsun.
Salat ve selam Peygamberimize, ailesine, sahabelerine ve onun doğru yolunu kıyamete kadar takip edenlere olsun…
Öncelikle size gıybetin ne kadar pis ve iğrenç bir günah olduğunu söyleyeyim. Biliyorum bazen kendimizi tutamıyoruz ama bu sözü hiç unutmayalım. Gıybetin ne kadar pis ve iğrenç bir günah olduğuna bu söz yeterlidir. “gıybet, zinadan daha şiddetlidir”. Bu yüzden Peygamber Efendimiz (S.A.V) şöyle buyuruyor; işin başı İslam, direği namaz, zirvesi cihattır. Sonra şöyle buyurdu; bütün bunlarında özünü sana haber vereyim mi? Ben evet ya Resulallah dedim, Dilini eliyle tuttu ve işte bunu tut buyurdu. Bende ya Resulallah biz söylediğimiz şeylerden demi hesaba çekileceğiz? Dedim. Oda insanları yüz üstü yahut burunları üzerinde cehenneme sürükleyen ancak dillerin ekip biçtiğidir. Peygamber Efendimizin söylediği sözlerden çıkarmamız gereken dersler şunlardır.
İnsan dilini tutmalı. Herkes kendi dilinden sorumludur. Herkes söylediklerinden hesaba çekilecektir. Ülfet yani alışkanlık gıybeti alışkanlık haline getirirsek bundan kurtulmamız çok zor olabilir ve geç kalabiliriz. O yüzden şimdiden tövbe etmeliyiz. Allah (c.c) tövbeleri kabul eder o Gafurdur, Rahimdir. (Tövbe süresi)


İşlene gelen günahlar ve içerisinde bulunan günah ortamlarına alışmayalım. Bu durum adeta, pisliğe, necasete, kötü kokuya alışmak, sağlıksız ve mikroplu ortamlara karşı bağışıklık kazanmak bunlardan rahatsız olmamak gibi bir şeydir Gıybet.

 

Gıybet biz Müslümanlarda bulunmaması gereken bir günahtır.  Biz Müslümanlara yakışan başkaları gıybet ederken onları susturmak ve onlara katılmamak. Biz Müslümanlara yakışan örnek tavırlar ve de güzel konuşmalar sergilemektir. Unutmayalım ki; size laf taşıyan mutlaka senin lafını da götürür.


Allah (c.c) bizi ve bütün müminleri muhafaza etsin ve İslam yolundan ayırmasın. Amin… Selam ve dua ile…
Ey Allahım
Delalet bataklığından kurtula bilmeyi,
Cehalet bataklığından sıyrıla bilmeyi,
Gaflet uykusundan uyana bilmeyi,
Atalet koltuğundan doğrula bilmeyi,
Esaret zincirlerini kırabilmeyi,
Zillet libasını atabilmeyi,
Ülfet perdesini yırta bilmeyi,
Bizlere nasip eyle…

 

Meyase Karakuş / Batman (Recepler Köyü) – Yaş: 17

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

Bu haberler de ilginizi çekebilir