• DOLAR 32.388
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.69
  • ...
Medya Ve Kadın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Medya var olduğu günden beri kadın ilgisini çekmiş ve bu ilgiyi kadın medya üzerinden geliştirmiş. Reklamlardan, tanıtımlardan derken kadını gücü dizi ve film ve sosyal medya denilen msn face kendini gösterdi. Yabancılar “Türkler kadınları tarafından idare edilir ama bunu kabul etmez” tespitinde bulunuyorlar.

2 yıl önce okuduğum bir dergide Annenden ayrıl da gel başlığı vardı. İş hayatı sosyal hayat kadınların duygusal tepkilerine göre şekilleniyor. Sonlarda çevrilen filmlere bakın olan bir olay babadan gizleniyor sonra evin hanımı durumu beye anlatıyor olay bu kolay geçişle kabul görüyor evde hanım ne derse o oluyor. Medya bunu bilinçli yapıyor beyin sorumluğu ve sözü hanımından sonra geliyor oda tamam diyor. Her şey şekilleniyor. Emlakçı bir arkadaş anlatıyor evi hanımlar görmeden satmak veya almak mümkün değil onların kararı olayı bitiriyor.

Siz asıl habere bakın bi hafta önce reisi cumhur katar gezisinde kendisine orada bulunan yöneticilerin Türk kadınları filmlerde yer aldığı gibi hep güçlüler mi diye soruldu. Medya kadın olgusunu hep gündeme almıştır almaya devam edecektir. Toplumda kadının sesinin daha gür çıkması onların duyguları üzerinden toplumu şekillendirmenin kolay olduğunu tezinden hareket edecektir.

Bu yazı medyanın kadın olgusuna bakışına dikkat çekme amacıyla yazılmıştır. Selam ve dua ile.

Zeynep Hanım / Ankara – Yaş: 27

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir