• DOLAR 32.373
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.43
  • ...
Sadece Öğrenerek Kâbe`yi Görebilmek, Ya Rabbi Ne Büyük Nimet!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rekabetin en değerli olanı hayırda yarışmaktır şüphesiz. Sırf reyting uğruna insanlara kötü örnek olan ahlak zedeleyici yarışma programlarına her gün bir yenisi eklenirken, uyanmakta olan milletimiz bunlara açıkça tepkisini gösterirken, üzerlerine her gün onlarca manşet atılırken tüm söylenenleri kulak ardı edip hatalarında ısrar ediyorlar. Millet uyandı lakin ümitlerini kesmeyip azimle savaşmaya devam ediyorlar. Şeytana köle olmuş zihniyet şerde yarışırken biz Müslümanlar da boş durmuyoruz elbette.

Dediğimiz gibi hayırda yarışmaktır rekabetin en mühimi, kazanırken öğrenmekten var mı daha güzeli? Günümüzde il, ilçe ve Türkiye bazında gerçekleştirilen siyer, meal, tefsir, şiir, makale yarışmalarına her geçen zaman diliminde başvurular arttıkça artıyor. Yarışma konusu böyle güzelken ödüller de güzellikten nasibini alıyor. En güzeli öğrenirken en güzele gitme şansı veriliyor bu yarışmalarda. Üstelik kategori şeklinde ayrılmaları insanların kazanma olasılığını da epeyce yükseltiyor.

Bu yarışmaların birçok hayırlı faydaları var. İnsanlar ilimde yarışıyor, bilgileri artıyor, öğrenirken de kazanıyor… Maddi sıkıntılardan dolayı umreye gitme imkânı bulamayan yüzlerce Müslüman`a adeta bir fırsat sunuluyor. Sadece parayla değil ilimle de o kapıların açılabileceğini gözler önüne seriyor bu yarışmalar.

Yedisinden yetmişine peygamber özlemiyle yanıp tutuşan herkes peygamberine gidebilmek, mübarek ravzasında gözyaşları dökmek, yeşil halıda iki rekât namaz kılabilmek, ardından yaşlı gözlerle Medine`den Mekke`ye geçmek için buram buram hasretle yanıp tutuşuyor… Her secdesinde yöneldiği Kâbe`ye canlı canlı bakarak namaz kılabilmek… Her şeyi ardımda bıraktım da yalnızca sana geldim, diyerek O`nun evine bakarak bunları söyleyebilmek. Sadece öğrenerek Kâbe`yi görebilmek, Ya Rabbi ne büyük nimet!                         

Müslümanların uyanmasını beklerken yapılan çalışmalar gün geçtikçe artıyor. İslamiyet günden güne büyürken 14 asır evvel heybelerimize verilen emanet yavaş yavaş dünyayı çepeçevre sarıyor. Evet, gelecek yüzyıl Müslümanların olacak. Bunu onlar da bal gibi biliyor!

İslam davası için yarışma düzenleyenlerden de bu yarışmalara katılan binlerce insandan da Rabbim razı olsun…                                                                                                       

ŞEYDA ÜNAL

Bu haberler de ilginizi çekebilir