• DOLAR 32.505
  • EURO 34.642
  • ALTIN 2482.539
  • ...
Kar Nedeniyle 1250 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Dünden bu yana bazı bölgelerde aralıksız süren kar yağışı nedeniyle Bitlis`te 105, Karabük`te 183, Kırşehir`de 56, Sakarya`da 89, Zonguldak`ta 14, Kırıkkale`de 50, Yozgat`ta 108, Çankırı`da 348, Kayseri`de 200 ve Düzce`de 97 olmak üzere toplam 1250 köyle ulaşım sağlanamıyor.
 
Kayseri Karayolları 6. Bölge Müdürü Mustafa Karademir, kar yağışı nedeniyle Sarız-Tanır-Afşin, Develi-Bakırdağı-Gezbeli, Pınarbaşı-Kaynar-Şarkışla ve Bor-Altunhisar-Konya ayrımı yollarının kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandığını belirtti.
Konya`da kar yağışı nedeniyle Yunak-Akşehir ve Yunak-Çeltik karayollarının ulaşıma kapandığı, Yunak-Polatlı karayolunda ise ulaşımın güçlükle sağlandığı bildirildi.
 
Kurşunlu Kaymakamı Zihni Yıldızhan da yaptığı açıklamada, E-80 Karayolunun Kurşunlu ilçesi mevkisinde etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle kapandığını belirterek, ``Karayolları Kurşunlu Şube Müdürlüğüne ait kar temizleme aracının Bayramören ilçesinde arıza yapması nedeniyle yolda bir süre temizleme çalışması yapılamadı. Kar yağışı ve tipinin sürmesi nedeniyle yolda trafik akışı durdu`` dedi.
 
Bu arada, Eskişehir-Bursa, Ankara, Kütahya ve Afyonkarahisar karayolları ile Muğla-Denizli karayolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor.
 
-Muş-Kulp karayolunda çığ-
Muş`ta etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Muş-Kulp karayolu Kozma Dağı`nda çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapandı, çok sayıda araç mahsur kaldı.
 
Karayolları 113. Şube Şefi Sülhattin Ömeroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ``Kozma dağında 1 aracın üzerine düşen çığ sonucu çok sayıda araç mahsur kaldı. Ekiplerimiz bölgede çalışmalarına devam ediyor. Şu ana kadar Derecik köyü mevkisinde yaklaşık 8 aracı kurtardık, ölen ya da yaralanan yok. Bize telefonla ulaşan vatandaşlarımızdan da Kulp il sınırı 40. kilometrede 2 midibüs 10 otomobilin mahsur kaldığını öğrendik. İş makineleriyle kar temizleme çalışmalarımız sürüyor`` dedi.
 
Görüş mesafesinin 1 metreye kadar düştüğünü belirten Ömeroğlu, ``Araçlara ulaşmaya çalışıyoruz. Ancak çığ tehlikesi halen devam ediyor`` diye konuştu.
 
Mahsur kalan araçların kurtarılmasının ardından, çığ tehlikesi nedeniyle yolun ulaşıma kapatılacağı öğrenildi.
 
-Ardahan-
Karayolları 183. Şube Şefi Ümit Yıldırım, yaptığı açıklamada, kar ve tipi nedeniyle Ardahan-Posof, Ardahan-Şavşat karayolunun ulaşıma kapandığını belirtti.
 
Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan karayollarında karla mücadele çalışması yapılamadığını belirten Yıldırım, ``Şu an mevcut yollarda karla mücadele yapamıyoruz. Söz konusu yollarda biran önce çalışmaya başlayabilmek için tipinin durmasını bekliyoruz`` dedi.
 
Bu arada, merkeze bağlı Alagöz köyüne giden içinde 6 yolcunun bulunduğu üç otomobil, kar ve tipi nedeniyle mahsur kaldı. Bölgeye sevk edilen İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekiplerince, yaklaşık bir saat süren karla mücadele çalışmasıyla yolda kalanlar kurtarıldı.
 
Bayramoğlu köyüne giden Vehbi Tağ yönetimindeki 75 M 375 plakalı yolcu minibüsü de Nebioğlu köyü mevkisinde mahsur kaldı. Minibüste bulunan 17 yolcu için bölgeye sevk edilen karla mücadele ekipleri, iki saat süren çalışma sonucu yolcuları kurtardı. Minibüsteki yolcular, tipi nedeniyle il merkezine getirildi.
 
AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir