• DOLAR 32.526
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2450.872
  • ...
Dağ köyündeki öğrencilere kitap dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) İl Müdürlüğü, Kütüphane Haftası nedeniyle, Süphan Dağı`nın eteklerinde, 2 bin 300 rakımlı Kışkılı köyündeki öğrencilere "Sosyal Sorumluluk Projesi" kapsamında kitap ve çeşitli hediyeler dağıttı.

Adilcevaz ilçe merkezine yaklaşık 28 kilometre uzaklıkta bulunan Aydınlar beldesine bağlı Kışkılı köyündeki dağıtım törenine VEDAŞ Bitlis İl Müdürü Tahsin Uzunselvi, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Köy ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Uzunselvi, eğitimden çok öğretimin önemli olduğunu belirterek, "Bu hafta Kütüphanecilik Haftası. Biz de VEDAŞ İl Müdürlüğü olarak Türkerler Holding Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Türker`in desteği ile sosyal sorumluluk projesi kapsamında Adilcevaz`a bağlı Aydınlar beldesinin Kışkılı köyündeyiz. Kütüphanecilik haftası olması münasebetiyle kitaplarımızı da alıp geldik. Bir takım kırtasiye ve çeşitli hediyelerle geldik." dedi. 

"Okumanın önemini hepimiz biliyoruz" diyen Uzunselvi, "Gerçekten şimdi ilköğretimde de derslerde okuma saati düzenleniyor. Bunu önemsiyoruz. Şirket olarak da bölgemizde eğitimin daha iyi seviyeye gelmesi için biz de küçük de olsa böyle bir etkinliği ve faaliyeti yapma gereği duyduk. Kışkılı köyünde fedakârca çalışma yapan öğretmenimize teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza kitaplar getirdik. Çocuklarımıza kitap sevgisinin aşılanması çok önemlidir. Eğitim sadece öğretimden ibaret değil, insani ve ahlaki değerlerin de verilmesi önemlidir. Bunlar da kitaplarla olur. Sağlıklı bir eğitim olduğunda toplumda daha birbirine saygılı, birbirinin hakkına hukukuna riayet eden, insani ve ahlaki değerleri önemseyen bir gençlik yetişmesi öğretimden çok daha önemlidir. Çocuklarımız bu kitaplarla inşallah çok daha güzel şeyler öğrenip, hayatlarına ileriki aşamalarda tatbik edeceklerdir." 

"Bölgemizde en büyük sorun eğitimdir"

Uzunselvi, bölgenin en büyük sorunun eğitim olduğunu vurgulayarak, "Bölgemizde en büyük sorun eğitimdir. Bu işi sadece öğretmenlere bırakmamak gerekiyor. Toplum olarak da desteklemek, işadamlarımız, bürokratlarımız ve yöneticilerimizin de STK`ların  da eğitime destek olması gerekiyor. Yöremizin en büyük sancısı eğitimsizlik ve bu eğitim kalitesinin yükseltilmesi için herkes üzerine düşeni yapmalıdır.  Sadece öğretmene bırakıldığında bir ayağı sakat kalır diye düşünüyoruz. Bölgede son yıllarda eğitim kalitesinde gerçekten güzel faaliyetler oldu. 10 yıl öncesine kadar eğitime ayrılan bütçenin çok küçük olduğunu görmekteyiz. Savunma sanayisine daha fazla ödenek ayrılıyordu. Ancak şimdilerde en büyük payı eğitim alıyor. Bu da çok fazla önemsendiği anlamına geliyor. Bizi büyüklerin nezdinde belki bir anlam ifade etmeyen bu hareketimiz çocukların renkli dünyalarında büyük anlam ifade ediyor. Buraya gelişimiz onların kendilerini daha değerli hissetmesi anlamına geliyor. Çocuklarımızın bu neşesini görünce biz de ekip olarak mutlu olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir