• DOLAR 32.602
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2494.194
  • ...
Halkın tepki gösterdiği metruk yapıların yıkımına başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Kozluk ilçesinde bazı mahallelerde bulunan ve uyuşturucu kullananların mekânı haline gelen eski ve metruk yapılar, ilçe sakinlerinin tepkisine neden olmuştu. Özellikle İslambey Mahallesi'ndeki onlarca harabe ve metruk yapının madde bağımlılarının mekânı haline geldiğini belirten mahalleliler, yetkililere buraların yıktırılması yönünde çağrıda bulunmuşlardı.

Tepki üzerine harekete geçen Kozluk Kaymakamlığı ve belediye, metruk yapıların yıkımına başladı.

İş makinelerinin yıkım işlemlerine devam ettiği bölgede bazı mahalle sakinlerinin demir ve benzeri materyalleri topladığı görüldü.

Uyuşturucu kullananların buralarda kendilerini zehirlediklerini belirten mahalleliler, yıkım çalışmalarının başlaması dolayısıyla mutlu olduklarını söylediler.

Bunun geç kalınmış olsa da güzel bir adım olduğunu dile getiren Mehmet Mukan, "İlçe sakinlerinin huzurunu tehdit eden bu yapılar aynı zamanda esrar satış merkezi olarak da kullanılıyordu. Geç kalınmış olsa da güzel bir adım atıldı. Metruk binalarda esrar içen gençler ölümle burun buruna geliyorlardı. Vatandaşlar da bu durumdan rahatsızdılar. Bir vatandaş, esnaf olarak bu binaların yıktırılmasına çok sevindik. İnşallah böylece çevre düzenlemesi devam eder. Bu tür metruk binaların yıkılmasını destekleriz." dedi. (Muhammed Said Aksoy-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir