• DOLAR 32.334
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2294.885
  • ...
"Eğitimde Gaziantep'in Değerleri" fotoğraf sergisi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından “Kütüphaneler Haftası” kapsamında 58 resmin yer aldığı “Eğitimde Gaziantep’in Değerleri” fotoğraf sergisi açıldı.

Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi’ndeki serginin açılışını, İl Kültür Müdürü Bülent Öztürk, Gaziantep Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Ayhan Doğan, Turizm Derneği Başkanı Sıtkı Severoğlu, TMMOB Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Hasan Özgür Girişken, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hülya Yıldız ve Gaziantepli yazar Akten Köylüoğlu katıldı.

Yoğun ilgi gören sergide fotoğrafı bulunan Gaziantepli Yazar Akten Köylüoğlu, resimlerin kendisini geçmiş döneme götürdüğünü belirterek, öğretmen-öğrenci saygısını ortaya koyduğunu söyledi.

Sergide ilkokuldaki fotoğrafları ile annesinin dikiş ve nakış kursundaki fotoğraflarının kullanıldığını aktaran Köylüoğlu, “Şimdiki gençlerin böyle fotoğraflardan ibret alması lazım. Eskiyi bilerek, yeniyi yaşamak, onun üzerine bir şeyler katarak, bir şeyler eksilterek değil de bir şeyler katarak yaşamaları gerektiğine inanıyorum.”dedi.

1972-1973 Gaziantep Lisesi mezunu Sadık Çınar da fotoğraf sergisini gezerken eskiye gittiğini ve çok duygulandığını ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

58 fotoğrafın yer aldığı sergi, 16 Nisan Pazar gününe kadar açık olacak. (İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir