• DOLAR 32.504
  • EURO 34.584
  • ALTIN 2476.785
  • ...
"Yönetim yanlışlıkları nedeniyle dünyayla yarışta geri kaldık"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uludağ’dan gelen pınar sularının kent ekonomisine kazandırılması hedefiyle yaklaşık 80 milyon TL'ye mal olacak Su Şişeleme Fabrikasının temeli, Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla atıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Uludağ’dan gelen pınar sularının kent ekonomisine kazandırılması hedefiyle Kestel ilçesinin Gözede mevkiine yapılacak Su Şişeleme Fabrikasının temeli törenle atıldı.

Törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ile çok sayıda davetli katıldı.

Projenin hayata geçirilmesi amacıyla Kestel’in Gözede mevkiinde Uludağ yamaçlarındaki 61 bin metrekare alan kamulaştırılırken, ilk etapta 16 bin metrekare kapalı alana sahip olacak tesislerin temeli törenle atıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da ortaya çıkan rantın tamamen kentin yararına kullanılması hedefiyle temellerini attıkları tesisin 6 ay sonra hizmete açılacağını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da suyun rahmet, bereket, şifa ve sağlık olduğunu ifade etti.

Bursa’nın modern, vizyonu olan ve Türkiye ekonomisi için de lokomotif bir kent olduğunun altını çizen Müezzinoğlu, "Bursa tarihiyle, doğasıyla, yeraltı ve yerüstü kaynaklarıyla da önemli bir merkez. Şimdi de su kaynaklarıyla var olduğunu göstermesi Türkiye açısından önemli bir zenginlik olacak." dedi.

16 Nisan’da yapılacak referanduma da değinen Bakan Müzezzinoğlu, yönetim anlayışından kaynaklanan sıkıntıların neden olduğu zorluklar nedeniyle muasır medeniyetler seviyesi yarışında Türkiye’nin geride kaldığını söyledi.

Yönetim anlayışları nedeniyle vatandaşların ağır bedeller ödediğini aktaran Müezzinoğlu, "Bugüne kadar yönetim anlayışlarının sıkıntılarını yaşayan bir millet olmanın zorluklarını yaşadık. Bu nedenle dünya ile yarışta geride kaldık. Yönetim sorunları nedeniyle milletimiz bedel ödedi. Bundan sonra inşallah milli iradenin merkezde olduğu, milletin iradesinin güçlü olduğu, millet adına güçlü bir sistemin ülke yönetimine geldiği ve milli iradenin güçlü ve istikrarlı bir dönemi yakalayarak, o muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe daha güçlü ve hızlı yürüyeceğiz. Bu anlamda önümüzde 20-22 gün var. Referanduma milletin ümüğünü sıkan çok vesayet odakları oldu ama 'Artık millet kendisine yanlış yapanlardan hesap sorsun, milletin ümüğünü sıkmak isteyenlerin ümüğünü artık millet sıksın, milletin önünde engel kalmasın, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ve öyle kalsın' diyoruz." şeklinde konuştu.

Müezzinoğlu, "16 Nisan’dan sonra Türkiye yönetim anlamında otobanda gidecek. Bugüne kadar stabilize yollarda gidiyordu. Birileri o yollara çukur kazdı, birileri milletin kaderiyle oynadı. Yeni dönem su gibi bereketli olacak. Türkiye, 100’üncü yılında 2023’te muasır medeniyetler seviyesinin üzerindeki hedefini yakalayacak." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından protokol üyeleri butona basarak yaklaşık 80 milyon TL’ye mal olacak su şişeleme tesislerinin temeli attı. (Mustafa Bikeç-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir